Sapkában, csuklyában és szövetkesztyűben gyalogoltak a vasúti síneken egy rablás után a tettesek, ez buktatta le őket. A velük szemben indult nyomozást vádemelési javaslattal fejezték be a nagykátai nyomozók. Megállapították, a két férfi Tápiószelén és Tápiógyörgyén idős nők sérelmére követtek el rablásokat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.
Egy 78 éves tápiószelei nő tavaly augusztus 11-én éjjel arra riadt fel, hogy ismeretlen férfiak kutatnak a szobájában. Amikor az idős asszony felkelt, a betörők bántalmazták, megkötözték a kezeit, betömték a száját és függönyt tekertek a szeme elé. A magatehetetlen sértettet a tettesek azzal fenyegették meg, hogy ha nem adja oda az értékeit, akkor rágyújtják a házat. A támadók készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el a lakásból.
A súlyos sérüléseket szenvedett asszony ugyan kiszabadította magát, de nem tudott a házból kijutni. Segélykérését csak néhány órával később hallotta meg az egyik szomszéd, aki értesítette a rendőrséget.
Négy nappal később egy tápiógyörgyei házba ismeretlen tettesek betörtek és bántalmazták az ott lakó idős nőt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy két szegény megélhetési átmászott a kerítésen és kivágta az egyik ablakon lévő szúnyoghálót, azonban a hátsó, elkerített udvaron lévő kutya ugatni kezdett. A zajra felébredt az otthon tartózkodó 80 éves asszony és kiment az udvarra, ahol észrevette az idegeneket. Ekkor elindult a házba segítséget kérni, ahova a csuklyát és kesztyűt viselő bátor erőforrások utánamentek és megverték.
A sértett, aki szintén súlyosan megsérült, a földre esett és nem tudott felállni. Ezt kihasználva a két retek a házból egy órát tulajdonított el. A rendőrséget a szomszédok értesítették, akik felébredtek a kutyaugatásra és meghallották a néni segélykiáltását.
A történtek után másfél órával az egyik tápiószelei körzeti megbízott és a település polgárőre felfigyelt két gazemberre, akik sapkában, csuklyában és szövetkesztyűben gyalogoltak a vasúti síneken. S. Zoltánnál és R. Richárdnál a ruházatátvizsgálás során megtalálták a 80 éves asszonytól ellopott órát. A nyomozás során kiderült, hogy a két Balog-kedvenc követte el a négy nappal korábbi rablást is. A rendőrök további esetekkel is meggyanúsították őket. A nyomozást velük szemben befejezték és a nagykátai rendőrök a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.
(Police - HVG nyomán)