Az alábbi jelenetet, illetve beszélgetést maga a cigány vezető töltötte fel YouTube-ra. Előzménye, hogy Kispesten a váltás kellős közepén nem vizsgálták meg azonnal az amúgy a közteherviseléshez hatalmas összegekkel hozzájáruló "roma közösség" egyik tagját - amiért persze rögtön rasszizmust kell kiáltani -, a hívatlanul benyitó és akadékoskodó önkormányzati elnökre pedig - bőséges tapasztalattal a hátuk mögött a cigányok viselkedését illetően - annak rendje és módja szerint rászóltak, hogy ne alkalmatlankodjon.
Az ezt követő beszélgetésből kiderül az is, miért nem rajonganak a füstös "páciensekért", a cigányvezér - akit a Kispest.hu alapján Csonka Gábornak hívnak - pedig azt mondja, nem áll módjában szólni putriséknak, hogy ne uszítsák a mentősökre a pitbullt, vagy ne törjék el az orvos orrát, mert "bizonyára ott sem viselkedtek megfelelően"... Tehát gyakorlatilag megérdemlik, hogy miközben ők életet akarnak menteni, megverik vagy éppen meg akarják ölni őket. És ezt nem csak ők gondolják így, hanem a vezetőjük is, miközben azonnali ellátást követelnek.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
A fenti képek az itt látható találkozón készültek - éljen a konfliktuskezelés...
Íme a felvétel:
Frissítés: úgy látszik, valaki szólt a cigánynak, hogy nem a leghelyesebb kisebbségi önkormányzati vezetőként az orvosverést helyeselni, mert elérhetetlenné tette a videót. Nos, sokat nem ért el vele... Alább újra megtekinthető, illetve meghallgatható.