Álljon itt példának hat hírecske a Police.hu hétfői és keddi terméséből (igen, mindössze két napról van szó, ráadásul azokat a kétesélyes eseteket, melyeknél nem egyértelmű, csak valószínűsíthető az elkövető származása, nem is foglaltuk bele):
I. Rablás és lopás
Azonosították a rendőrök azt a párost, akik a megalapozott gyanú szerint egy idős férfit kiraboltak miskolci lakásán. Harmadik szintén elfogott társuk további más bűncselekmények elkövetésében vett részt a támadókkal.
Rablás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság S. Zoltán 18 éves, V. Gábor 21 éves helyi lakosokkal és 15 éves fiatalkorú társukkal szemben. A nyomozás adatai szerint a két felnőttkorú férfi 2015. május 13-án 13 óra és 14 óra közötti időszakban Miskolcon, az Árok utcában bement egy 71 éves idős ember lakásába és a pénzét követelte a sértettől. A támadók bántalmazták a nyugdíjast, majd erőszakkal elvették csaknem 10 000 forintját, majd távoztak a helyszínről.
Zoom
A nyomozás adatai szerint a két felnőttkorú gyanúsított a harmadik, még 15 éves fiatalkorú társukkal együtt Miskolcon különböző ingatlanokba is betört, ahonnan használati eszközöket tulajdonítottak el.
Zoom
A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival 2015. június 11-én azonosították, majd elfogták a 15 és 21 éves testvérpárt, akiket a rendőrkapitányságra előállítottak, akárcsak korábban elfogott harmadik 18 éves társukat.
Zoom
A Miskolci Rendőrkapitányság a három terheltet bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására.
II. Egy órán belül három bűncselekmény
A budakeszi rendőrök egy 24 éves helyi férfit fogtak el, akit két rablás és egy lopás elkövetésével gyanúsítanak.
A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított rablás bűntett, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. Tamás 24 éves pátyi lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. június 13-án 2 óra körüli időben a tulajdonos engedélye nélkül bement egy pátyi családi házba és onnan különböző élelmiszereket, mobiltelefont, valamint egy női táskát tulajdonított el.
F. Tamás fél órával később ugyanebben az utcában egy, a gyerekeivel hazafelé tartó nőt az értékei átadására szólított fel, melynek a nő nem tett eleget. Ezt követően a 24 éves férfi ököllel arcon ütötte a sértettet és készpénzt tulajdonított el tőle. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését ezután sem hagyta abba, hanem 2 óra 35 perc körüli időben egy férfit is az értékei átadására szólított el, melynek a sértett nem tett eleget. F. Tamás ezért megütötte a férfit, majd átkutatta a zsebeit és magával vitte a pénztárcáját.
A bejelentést követően a budakeszi rendőrök F. Tamást a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol bűnügyi őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Az illetékes bíróság 2015. június 15-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.
Ellene a további büntetőeljárást – fogvatartása mellett - a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.
III. Keressük a képen látható férfit
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lakosság segítségét kéri.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 15010/3274/2015. bűnügyi számon lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettes 2015. június 9-én 13 óra 30 perc és 14 óra közötti időben egy nyíregyházi szépségszalonból eltulajdonított egy pénztárcát a benne lévő személyes iratokkal és pénzzel. A feltételezett elkövetőről a szalon biztonsági kamerája képfelvételeket rögzített.
Zoom
A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képeken látható férfit, az jelentkezzen a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán személyesen, vagy telefonon a 06-42/524-600 hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8-16, P.: 8-13 óráig), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
IV. Vádemeléssel zárult a réztolvajok ügye
Egy fürdő tetőszerkezetét bontották meg az elkövetők.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytatott C. László 52 éves és K. István 22 éves budapesti lakosok és három ismeretlen társuk ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A nyomozás adatai szerint a két férfi és ismeretlen társaik 2014. június 5-én 22 óra 40 perc körüli időben a Budapest I., Hadnagy utcai fürdő rézborítású tetőszerkezetét lefeszítették, megrongálták és egy részét eltulajdonították.
A fürdő biztonsági őre értesítette a rendőrséget, mivel észlelte, hogy valaki feszegeti a rézlemezeket az épület tetején. A kiérkező járőrök a helyszínen két személyt, C. Lászlót és K. Istvánt tetten érték, mellettük a leszedett rézelemek egy sporttáskába voltak összekészítve. A táska mellett egy hátizsák is volt, benne több kéziszerszámmal, amelyek segítségével eltávolíthatták a lemezeket. A két férfit a nyomozók elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték, társaikat keresik a rendőrök.
Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága befejezte és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.
Frissítés: ezek a szép példányok sem Árpád apánk jegyeit viselik, ráadásul Miskolc...
Ki ismeri fel?
Egy zsebtolvaj azonosításához kéri a rendőrség a lakosság segítségét.
A Miskolci Rendőrkapitányság 05010-6889/2014. bűnügyi számon lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen személy 2014. október 15-én 18 óra 30 perc körüli időben a Miskolc, Repülőtéri úti autóbusz-végállomáson eltulajdonította egy ott várakozó utas zsebéből az irattartóját a benne lévő személyi igazolvánnyal, diákigazolvánnyal, bérlettel és bankkártyával együtt.
Egy órával később az eltulajdonított bankkártyával készpénzt kísérelt meg felvenni egy kazincbarcikai bankjegykiadó automatából két ismeretlen személy, akikről a biztonsági kamera felvételt készített.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyeket felismeri, kilétükről, tartózkodási helyükről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (3525 Miskolc, Fábián kapu 4. szám), vagy munkaidőben hívja a 46/514-511/22-42 vagy 46/514-511/23-93-as telefonszámon az ügy előadóját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja a 06-46/514-506-os telefonszámon, továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13).