Csak jóval a késelés után került be a kórházba az az egyéves kislány, akit a saját édesapja szurkált meg bedrogozva Lajosmizsén. A mentő először a szintén sérült apát vitte be, mert a mentőtisztnek azt hazudták a cigányok, hogy a csecsemő nem sérült meg, a babaruha pedig csupán a nagymama ruhájától lett csupa vér.
Mint megírtuk, a férfi egy 9 centiméteres pengehosszúságú konyhakéssel adott ízelítőt a híres cigány gyerekszeretetből: bedrogozva többször hasba szúrta saját gyerekét, aki szinte csodával határos módon élte túl a támadást.
A Blikk úgy értesült, hogy már a mentőszolgálat ügyeletére érkezett bejelentésben is szerepelt, hogy egy gyermek és egy felnőtt sérült van a helyszínen, azonban a mentőtiszt csak az apát látta el, és szállította kórházba. A mentőtiszt ugyanis elhitte a helyszínen azt a cigány hazugságot, hogy a csecsemő nem sérült meg, a babaruha pedig csupán a nagymama ruhájától lett csupa vér, így a kicsit meg sem vizsgálta. Az aljas bulvárlap persze a mentőtiszt fejére próbálja ráhúzni a vizes lepedőt. Ki tudja, hátha kikerekedhet az egész cigányszurkálósdiból egy szaftos kis "rasszistamagyarozó" szappanopera.
Zoom
Ezzel a késsel szurkálta össze egyéves lányát a bedrogozva őrjöngő cigány
A lap megkereste a mentőtisztet, aki a szolgálat engedélye nélkül nem kívánt nyilatkozni, de elmondta, hogy ő csak a felnőtt férfiért ment Lajosmizsére. A mentőállomás dolgozói másként tudják, szerintük a baba is szerepelt a bejelentésben.
A mentők – név nélkül – állítólag úgy tájékoztatták a szennylapot, hogy amikor a főnökei felelősségre vonták a súlyos figyelmetlenségért, azt mondta, hogy utasította a mentőautó vezetőjét, hogy ő vizsgálja meg az alig egyéves gyermeket. A nő verziójában a sofőr mindent rendben talált, ezért hagyta a helyszínen az egyébként életveszélyes állapotban lévő kislányt. A sofőr viszont ezt tagadja, állítja, hozzá ilyen utasítás nem érkezett, emellett nincs is megfelelő egészségügyi végzettsége egy ilyen vizsgálathoz.
Zoom
A szurkáló "apát" ellátta a helyszínre érkező mentő, nem sokkal később pedig már bilincsben kísérték el a rendőrök
A gyermek csak délután – ekkor már sokkos állapotban volt – került a kecskeméti kórházba, ahonnan sérüléseinek súlyossága miatt a szegedi klinikára kellett szállítani, ahol végül megmentették az életét.
Az Országos Mentőszolgálatot a lap felhívta, azonban nem kívántak nyilatkozni az ügyben. Győrfi Pál kommunikációs igazgató annyit közölt a Blikkel, hogy az ügyben rendőrségi eljárás folyik, így nincs lehetőségük részleteket tudatni. A hozzájuk beérkezett adatok viszont nem a fentieket támasztják alá.
Zoom
Ebben a lajosmizsei putriban támadt a cigány
– Az ügyben emberölés kísérlete miatt folyik eljárás, azt is vizsgáljuk, hogy a szurkálón kívül kit terhel még felelősség a gyermek állapotáért – közölte a lappal a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
(Blikk nyomán)
Előzmények: