Olvasónk írja:
A zalakomári cigánybűnözésről lenne egy történetem. Egy konkrét esetet szeretnék leírni, mert lassan elviselhetetlen, ami a faluban történik.
A helyi rendőrség sosem foglalkozott a hajtási engedély nélkül, részegen lovat hajtó cigányokkal. Egész nap isznak a faluban a boltok előtt, majd lovaskocsival útnak indulnak, sokszor olyan részegen, hogy elfekszenek a lovaskocsin. A héten egy ilyen ember okozott súlyos balesetet.
Részegen kihajtott lovaskocsival egy mellékútról a főútra, nem adva meg az ott szabályosan közlekedő autósnak az elsőbbséget. Ütköztek, majd a ló és a kocsin ülő két cigány is repült. Szegény ló nem élte túl a balesetet, a szabálytalankodók kisebb sérülésekkel megúszták. Természetesen a lovaskocsi hajtójának nem volt hajtási engedélye, ráadásul ittas volt. Szerencsére az autós nem sérült meg, de az autó, amin még hitel van, totálkáros lett.
No, megérkezett a lovas családja, rögtön tele lett az utca. A család lincshangulatban volt, természetesen az autóst - aki szabályosan közlekedett - szidták minősíthetetlen szavakkal, beígérvén neki a korai elhalálozást, és még ezt-azt. Természetesen mindezt a rendőrök füle hallatára.
A helyi cigányság véleménye megoszlott az ügyön, a normálisabbak belátták, hogy az autós volt a szabályosan közlekedő és a pártjára álltak.
Úgy gondolom, normális ember egy ilyen baleset után magába száll, átgondolja, mit csinált. Emberünk nem így tett.
Két nappal a baleset után ugyanolyan részegen, ugyanabban a kereszteződésben ki akart hajtani az autók elé, a járdán állók ordibáltak rá, hogy álljon meg. És azóta is - persze hajtási engedély nélkül - részegen hajtja a lovaskocsit, üti-veri szerencsétlen lovat.
Mikor lesz ennek vége? Mekkora tragédia kell ahhoz, hogy végre fejükhöz kapjanak az illetékes hivatalok, és végre elvégezzék a dolgukat?