A Miskolci Rendőrkapitányság elfogta és bűnügyi őrizetbe vette azt a 17 éves alsózsolcai "fiút", akit több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.
A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás- és kifosztás bűntett, valamint rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy fiatalkorú helyi "fiatallal" szemben.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. október 31-én betört egy 80 éves alsózsolcai idős bácsihoz, majd az alvó idős embertől ellopta a pénztárcáját és a hűtőjéből különféle élelmiszereket. Ezt követően 2015. november 11-én és 2015. november 30-án egy-egy alsózsolcai ingatlanba is betört, ahonnan különféle elektromos szerszámokat, szeszes italokat, bőröndöket tulajdonított el.
Kihallgatása során a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, mely során elmondta, hogy 2015. november 25-én egy alsózsolcai 80 éves nyugdíjashoz is betört, majd a sértettet bántalmazta, és értékei átadására szólította fel, melynek az idős bácsi nem tett eleget.
A terheltet a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2015. november 30-án folytatólagos gyanúsított kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vette, és előterjesztéssel él előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes járási ügyészségen.
(Police.hu nyomán)