Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának összehívását sürgeti a Magyar Gárda zászlóbontása kapcsán Teleki László. A szocionista cigányok képviselője, korábbi cigányügyekért felelős államtitkár ezt csütörtöki nagykanizsai sajtótájékoztatóján jelentette be.

A magyarságon élősködő és még ennek ellenére is szájaló cigány szerint nemcsak elvárható, hanem kötelező volna, hogy a testület elnökeként Balog Zoltán (Fidesz) hívja össze az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságát a lehető legkorábbi időpontra. Az elmúlt napokban ugyanis "az emberi méltósághoz és a hétköznapi biztonsághoz fűződő jogok sérültek a szabadságjogok mögé bújt emberek miatt". (Mégis hogyan, te senkiházi?!)

Teleki László egy kérdés kapcsán elmondta: ha a bizottság elnöke nem hívja össze a testületet, a szocialista tagok kezdeményezik azt.

A Fidesz sajtóosztályán az MTI-nek azt mondták: Balog Zoltán jelenleg külföldön van, de a bizottság szeptember 10-én egyébként is ülést tart.

(MTI)