Sokadjára leplezi le a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren garázdálkodó zsebes cigányokat ugyanaz a rendőrségi térfigyelő kamera.
Újabban biztosra megy a rendőrség, amikor a Combinó villamosok utasainak fosztogatóit akarja elkapni. Hajnaltájt a Móricz Zsigmond téri állomáson rendszeresen fent maradnak a szerelvényen az elszunyókáló utasok, akiket aztán rendszeresen kifosztanak a megállóban csak erre váró zsebesek.
A közelben lévő térfigyelő kamerával azonban szerencsére tökéletesen rögzíthető az egész zsebelés, a rendőrség láthatóan annyira számít már a cigányok felbukkanására, hogy a legutóbbi két videó (az alábbi és az itt látható) a tolvajok azonnali elfogását is megmutatja. Egy júliusi esetben (itt látható) egy 22 éves, vemhes cigányasszony is segédkezett a "munkában".
A szombaton hajnalban készült legutóbbi eset is a szokásos módszert mutatja: egy retek kiszúrja, hogy egy nő mély álomba merülve a szerelvényen maradt, majd letelepedik a mellette lévő ülésre, és az ölében tartott táskáját teljes egészében kipakolja.
(HVG - police nyomán)