A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy debreceni idősek otthonában raboltak.
A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 37 éves B. Lászlóval és a 38 éves R. Józseffel szemben.
A nyomozás adatai szerint 2017. május 8-án 1 óra 15 perc körül B. László és társa bementek egy Debrecen, Thomas Mann utcai idősek otthonában lévő lakásba, ahol egy 94 éves nő aludt. A sértett arra ébredt, hogy egy férfi zseblámpával a kezében a szekrényében kutat. Az asszony rászólt a férfira, aki egy párnát szorított az asszony fejére, majd kihasználva a sértett védekezésre képtelen állapotát, lehúzott az ujjairól három aranygyűrűt, valamint társával a szobából készpénzt és egy telefont tulajdonítottak el, majd távoztak.
A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2017. május 26-án 2 óra 30 perc körül a Thomas Mann utcai idősek otthonában egy házaspár lakásának ajtaját befeszítették, majd a 83 éves asszonyt és férjét az ágyra lökték és bántalmazták őket, közben elvették tőlük az ékszereiket, készpénzüket és más értéktárgyaikat.
Zoom
Zoom
A nyomozók széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerzett adatok alapján azonosították a férfit és társát. A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival B. Lászlót 2017. július 25-én Debrecenben elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították. Társát, a 38 éves R. Józsefet a debreceni rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el 2017. július 27-én Polgáron.
Zoom
Zoom
A hajdúhadházi és a polgári lakosok a megalapozott gyanú szerint 2017. április 8-án 21 óra 30 perc körül Debrecen, Libakert utcában kifigyeltek egy 74 éves asszonyt, akit egy lépcsőház előtt R. József leütött, majd elvette a sértett szatyrát, majd mindketten elfutottak a helyszínről.
Zoom
A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
(Police.hu)