A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás egy 20 éves ceglédi férfi ellen kifosztás bűntett, valamint rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - közölték a Police.hu-n.
A nyomozás adatai szerint a 20 éves cigány 2018. szeptember 12-én délután Cegléden, a Jászberényi úton a 82 éves sértett háta mögé lépett, majd nyakából kiszakította az aranynyakláncát és azzal elmenekült a helyszínről. A nyomozók megállapították, hogy a férfi ezen felül megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. szeptember 17-én éjjel a Cegléden haladó személyvonaton a sértetthez lépett, majd kezében egy 10-12 cm pengehosszúságú kést tartva többször az összes nála lévő pénz átadására szólította fel, aki azonban nem tudott pénzt adni a gyanúsítottnak, aki ekkor "cselekményével felhagyott".
Zoom
A nyomozók azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, akit a járőrök 2018. november 7-én a ceglédi vasútállomáson fogtak el, majd kihallgatását követően őrizetbe vették a Ceglédi Rendőrkapitányságon.
A gyanúsított letartóztatása mellett folyatott nyomozás vizsgálati szakaszában a ceglédi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.