2019. július 17., szerda, Endre, Elek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:11 Már 470 elektromos töltőállomást helyeztek üzembe13:35 Újabb szomorú statisztika: hazánkban halnak meg a legtöbben rákban az EU országai közül13:05 Fideszes logika: elveszik a magyarok jogait? Támogassuk Ukrajnát "számtalan módon!"12:51 Újabb emberöléssel gyanúsítják a 2016-os túronyi gyilkosság elkövetőjét12:12 A Vikingen lévő turisták karnyújtásnyira látták hullámsírba merülni a Hableányt11:40 Megtámadták Hockenheim baloldali főpolgármesterét, súlyosan megsérült11:22 Lavrov: a Donyec-medencének különleges státust kellene adni10:42 "Ha jogszerűen jártok el, az nem szül jót" - így magyarázza el felettesük a rendőröknek, miért kell futni hagyni a fontos embereket10:03 Hát persze hogy rasszista lett Trump, amiért hazaküldte származási országukba a demokrata hisztérikákat09:52 Szeptembertől 5-ös metró lesz a szentendrei HÉV új neve09:36 A Fidesz sem túl válogatós: a korábban MSZP-s polgármester mögé állnak be Pesterzsébeten09:28 Megkezdi a lakossági 5G szolgáltatást Németországban a Vodafone09:04 Drogos aligátoroktól tartanak Amerikában08:39 A francia parlament elfogadta a Notre-Dame helyreállításáról szóló törvényt08:01 A kvóta számít, nem a rátermettség: Merkel pártbéli utódja lesz az új védelmi miniszter
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Külföld :: :: Hozzászólások

Égtek a putrik egy cigánysújtotta orosz településen, még egy kis deportálás is volt

Több száz "romát" vittek el erővel a nyugat-oroszországi Csemodanovkából buszokkal, miután napokig forrtak az indulatok a településen köztük és az ott élő oroszok között – írja a The Guardian. A brit lap szerint az incidens "különösen aggasztó jele a kisebb oroszországi településeken tapasztalható etnikai feszültségeknek", amelyekben "a kormányzat által kevéssé támogatott roma közösségek érintettek". (Szerencsére az angoloknál semmiféle etnikai feszültség nincs - azazhogy nagyon is van, de az az őshonos fehéreket sújtja, így nem kell ajvékolni miatta - a szerk.)
Zoom
Képernyőfotók: SLEDCOMRU/VK.COM
A cigányok és az oroszok között a múlt héten szabadultak el az indulatok, miután az a hír "kapott szárnyra", hogy erőforrásék meg akartak erőszakolni egy 12 éves lányt. (Ami persze teljesen elképzelhetetlen, ők soha nem tennének ilyet - a szerk.) Az oroszok ennek nyomán nagyjából 1500-an összegyűltek és védelmet követeltek a régió kormányzatától, majd utcai tömegverekedés tört ki. Ennek során egy orosz férfit megkéseltek, négy másik pedig kórházba került. Az egyikük később belehalt a fejsérüléseibe, egy másik kómában fekszik.
Zoom
A verekedés után több cigány család házát felgyújtották.
Mint egy antikommunista vígjátékban: "Amerika miatt van"
Iván Belozercsev kormányzó pénteken érkezett a helyszínre, és arról beszélt a helybelieknek, hogy "a feszültséget az amerikaiak szították a felek között".
"Amerika, a Nyugat hatalmas pénzeket költött arra, hogy felkészítse itt az embereket… minden régióban ott vannak, a miénkben is, és nem megoldani akarják a problémákat, hanem destabilizálni a helyzetet. Hamis hírekkel árasztanak el minket" – mondta. Az indulatokat mérséklendő, a kormányzat betiltotta az alkohol árusítását a térségben.
Röviddel ez után a régió cigány képviselője, hogy elejét vegye a további erőszaknak, a "roma diaszpóra" nevében részvétét fejezte ki az áldozat családjának és azt hazudta, imádkoznak a sérültekért. "Nem akarunk konfliktust a városiakkal. A konfliktust fel kell oldani."
A BBC kedden arról írt, hogy több tucat "roma" menekült el a településről a verekedés nyomán, a The Guardian viszont úgy tudja, hogy több száz – szerintük 650 – cigányt erővel szállítottak el. Ezt a városi tanács vezetője, Szergej Fadejev közölte a Novaja Gazetával. "Buszok érkeztek, és minden romát, aki itt élt, elvitték Volgográdba, ahol a helyi diaszpóra beleegyezett, hogy befogadja őket. Erővel vitték el őket. Most vizsgáljuk, hogy legális-e a városkánkban élniük."
A régió vezetése már egész máshogy magyarázta a történteket. Szerintük a családok békésen és nem szervezetten hagyták el a települést.
A The Guardiannek sem Fadejevet, sem az érintett cigány családok tagjait nem sikerült megszólaltatniuk, a csemodanovkai városi tanácsnál pedig azt közölték velük, hogy nem beszélhetnek riporterekkel.
(hvg korrigálva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready