Bezár!
2019. október 21., hétfő, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 A kurdok kivonultak egy török határ mentén fekvő városból22:19 A konnektorban hagyott zárlatos telefontöltő miatt égett le egy hétgyerekes pilisvörösvári család háza21:53 Horváth József titkosszolgálati szakértése az "újfajta antiszemitizmusról" a Kossuth Rádióban21:39 A hallei kettős gyilkosság margójára21:08 Hillary megőrült - közölte Trump20:28 A jobboldali, EU-ellenes Svájci Néppárt kapta a legtöbb voksot - sajnos a zöld vörösök is jól szerepeltek19:59 Zuhanyzóba vizelés fogmosás közben: az oslói önkormányzat agyára ment a klímarettegés19:23 A tálibokkal tárgyalna a Kabulba érkezett amerikai védelmi miniszter18:40 A kínai nagy tűzfal árnyékából szónokolt az internet nyitottságáról egy illetékes elvtárs18:06 Boris Johnson kérte is a Brexit-halasztást meg nem is17:26 Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját16:59 Pongrátz András: a Jobbiknak nincs többé keresnivalója a Corvin közben!16:35 Egy madár szedte le az égről az amerikai haditengerészet büszkeségét, a "leghalálosabb repülőt"15:54 Szerencsére nem sérti Morales állampolgári jogait a bolíviai elnök(újra)választás15:26 Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Külföld :: :: Hozzászólások

Égtek a putrik egy cigánysújtotta orosz településen, még egy kis deportálás is volt

Reklám

Több száz "romát" vittek el erővel a nyugat-oroszországi Csemodanovkából buszokkal, miután napokig forrtak az indulatok a településen köztük és az ott élő oroszok között – írja a The Guardian. A brit lap szerint az incidens "különösen aggasztó jele a kisebb oroszországi településeken tapasztalható etnikai feszültségeknek", amelyekben "a kormányzat által kevéssé támogatott roma közösségek érintettek". (Szerencsére az angoloknál semmiféle etnikai feszültség nincs - azazhogy nagyon is van, de az az őshonos fehéreket sújtja, így nem kell ajvékolni miatta - a szerk.)
Zoom
Képernyőfotók: SLEDCOMRU/VK.COM
A cigányok és az oroszok között a múlt héten szabadultak el az indulatok, miután az a hír "kapott szárnyra", hogy erőforrásék meg akartak erőszakolni egy 12 éves lányt. (Ami persze teljesen elképzelhetetlen, ők soha nem tennének ilyet - a szerk.) Az oroszok ennek nyomán nagyjából 1500-an összegyűltek és védelmet követeltek a régió kormányzatától, majd utcai tömegverekedés tört ki. Ennek során egy orosz férfit megkéseltek, négy másik pedig kórházba került. Az egyikük később belehalt a fejsérüléseibe, egy másik kómában fekszik.
Zoom
A verekedés után több cigány család házát felgyújtották.
Mint egy antikommunista vígjátékban: "Amerika miatt van"
Iván Belozercsev kormányzó pénteken érkezett a helyszínre, és arról beszélt a helybelieknek, hogy "a feszültséget az amerikaiak szították a felek között".
"Amerika, a Nyugat hatalmas pénzeket költött arra, hogy felkészítse itt az embereket… minden régióban ott vannak, a miénkben is, és nem megoldani akarják a problémákat, hanem destabilizálni a helyzetet. Hamis hírekkel árasztanak el minket" – mondta. Az indulatokat mérséklendő, a kormányzat betiltotta az alkohol árusítását a térségben.
Röviddel ez után a régió cigány képviselője, hogy elejét vegye a további erőszaknak, a "roma diaszpóra" nevében részvétét fejezte ki az áldozat családjának és azt hazudta, imádkoznak a sérültekért. "Nem akarunk konfliktust a városiakkal. A konfliktust fel kell oldani."
A BBC kedden arról írt, hogy több tucat "roma" menekült el a településről a verekedés nyomán, a The Guardian viszont úgy tudja, hogy több száz – szerintük 650 – cigányt erővel szállítottak el. Ezt a városi tanács vezetője, Szergej Fadejev közölte a Novaja Gazetával. "Buszok érkeztek, és minden romát, aki itt élt, elvitték Volgográdba, ahol a helyi diaszpóra beleegyezett, hogy befogadja őket. Erővel vitték el őket. Most vizsgáljuk, hogy legális-e a városkánkban élniük."
A régió vezetése már egész máshogy magyarázta a történteket. Szerintük a családok békésen és nem szervezetten hagyták el a települést.
A The Guardiannek sem Fadejevet, sem az érintett cigány családok tagjait nem sikerült megszólaltatniuk, a csemodanovkai városi tanácsnál pedig azt közölték velük, hogy nem beszélhetnek riporterekkel.
(hvg korrigálva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready