Négy hónap felfüggesztett börtönt kapott Stamfordban az a magyar férfi, aki egy 20 cm-es séfkéssel a kezében sétált az utcán, ráadásul a rendőrök még egy kis kannabiszt is találtak nála - írja a lincolnshirelive.com nyomán, "20 centis késsel flangált Stamford utcáin egy magyar férfi" címmel a hvg. Átvette a Zsindex is, hasonló címadással: "Négy hónap felfüggesztettet kapott egy késsel a kezében mászkáló magyar férfi Angliában".
Mint a hírből kiderül, az eset még május 5-én történt, az ittas férfit késsel a kezében állították meg a rendőrök. Csütörtökön jelent meg a bíróság előtt egy tolmáccsal. A védője szerint a 38 éves férfi aznap egy szülinapi partin volt, a kés pedig a torta felvágása miatt volt a kezében... Senkit sem fenyegetett - mondta a védő.
Zoom
Illusztráció: sayitwithcake.org
A férfi 3,5 éve az Egyesült Királyban és egy halsütödében dolgozott. (És ennyi idő alatt nem volt képes megtanulni angolul - a szerk.) A bíró szerint egy ekkora pengehosszúságú kés birtoklása már önmagában nagyon komoly dolog, és szabadságvesztés büntetést von maga után. A bíróság elegendőnek látta a felfüggesztett büntetést, mivel a gyanúsított lemondott arról a jogáról, hogy a bíróság esetleges enyhítő körülményt találva komolyabban megvizsgálja az eset hátterét. Mindemellett még 200 fontot is meg kell fizetnie. A kést és a drogot elkobozták.
Ennyi a hvg híre. Magyar férfiról van szó, elégedjen meg ennyivel a kedves olvasó.
Az Index annyit még bevállalt, hogy "O." Jánosról van szó, ami könnyelmű cselekedet volt, mert egyes rasszisták esetleg arra gondolhatnak, hogy az O. nem Orsóst takar-e ebben az esetben is.
Zoom
Ennyit tehát az előítéletes, rasszista nácikról...
(Kuruc.info)