(Frissítés a cikk legalján!)
Verzió I.: Megvertek egy férfit kedden délután a Borsod megyei Ózdon, miután autójával elsodort egy kisgyereket. (Kuruc.info: teljesen nyilvánvaló, hogy törvénytisztelő cigány honfitársaink ilyet soha nem tennének, így világos, hogy a fél hazánkat rettegésben tartó norvég hordák követték el a bűncselekményt - a szerk.)
A nyilván skandináv gyermek apja esett neki az autó vétlen vezetőjének, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyerek figyelmetlenül szaladt át az úton, ezért ütötték el, ő is könnyebb sérüléseket szenvedett. Az apa többször belerúgott, és ököllel ütötte a szinte bizton norvég és fasiszta sofőrt. A férfi ellen az ózdi rendőrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást, szabadlábon védekezhet.
A Magyar Televízió Híradója úgy tudja: a kazincbarcikai kórház egyik dolgozóját verték meg, aki az intézmény főgyógyszerészét vitte haza. Egy ötéves kislányt sodortak el. A rokonok és a szomszédok körülvették az autót, a gyerek apja megrúgta, és megütötte a sofőrt, aki agyrázkódást szenvedett - hangzott el a műsorban.
Verzió II.: Ózdon, ahol minimum 16 ezres cigányság él, akiknek a segílykéire a helyi polgármesteri hivatal jelentése szerint kétmilliárdot is elb'nak az adófizetők pénzéből, a bizonyítottan 70-es átlag IQ-jú emberalatti lényeink megint alkottak, nem sok időt hagyva eltelni a legutolsó gyilkosságuk óta.  Egy 5 éves kislányt megcsapott egy autó, a sofőrt bántalmazták ezután a cigány rokonok, szomszédok. Agyrázkódása lett az embernek. Vajon megint a hírhedt sváb nyugdíjasok, svéd cserediákok voltak az elkövetők - vagy esetleg egy olaszliszkaihoz hasonló cigánycsürhe?


Ózdon is nagy a lincselésveszély – egy ilyen, a veszélyt jelző táblát bizisten ki lehetne rakni oda (is)


"Újabb lincselés: megverték a kislányt elütő sofőrt - Az autóval Ózdon sodorták el a gyereket: a lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett

Megverték a kazincbarcikai kórház egyik dolgozóját. A sofőr a kórház főgyógyszerészét vitte haza, amikor Ózdon elsodortak egy autójuk elé lépő ötéves kislányt. A gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rokonok és a szomszédok körülvették az autót, a gyerek apja megrúgta és megütötte a sofőrt, aki agyrázkódást szenvedett. A rendőrök garázdaság miatt indítottak eljárást."

(hirado.hu)

Kuruc.info kommentár:

1. Ez garázdaság?! Emberölési kísérlet! Megint kettős mércével mér a “magyar” rendőrség?!

2. Olaszliszka után meg mert állni a sofőr? Ez hülye. Tovább kell hajtani és hívni közben a mentőt/rendőrséget. Velük visszamenni - és nincs cserbenhagyás. Még három ilyen lincselés - aztán mindenki megtanulja.

3. Forgalmas úton egy öt éves... Ezek vagy be vannak tanítva, hogy essenek az autók elé - vagy ennyire szarnak rájuk a szüleik, mert csak segélygyerekek.
Ez előbbivel kapcsolatban mindenki ismeri a mendemondákat – hogy ti. a cigánygyerekeket a szüleik kib*sszák az autók elé, hogy a megálló sofőrt aztán kirabolhassák. Vannak a Balkánon olyanok, akik direkt megrendezik a balesetet, aztán körülállják a pancsert és az választhat a vérbosszú és a sokszámjegyű kártérítés fizetése között. Jó megélhetést biztosító tevékenység ...

Az utóbbi kapcsán pedig hadd emlékeztessünk a számtalan gondatlanságból elkövetett gyerek- vagy csecsemő-ölésre (pár példa az elmúlt pár napból: miskolci agyonverés, piricsei éhhalál stb.) – mind, mind ork volt. Ennyit a "legendás" roma “gyerekszeretetről”, ugye.

Idézzük még kedvencünk, advocatusdiaboli újabb hozzászólását is, amelyben erről az esetről is szót ejt – miközben megint csak hihetetlenül magas színvonalon fegyverzi le a cigányfajvédők (jelen esetben LIFE) érveit.

„Nem minden roma szegény, és nem minden szegény roma. És több a szegény nem roma, mint roma - egyelőre - de ők elsöprő hányadukban nem mutatják azokat a viselkedési-normabéli devianciákat, amelyek a romák. Az országban több tízezer hajléktalan van, romát gyakorlatilag nem találsz közöttük. Pedig náluk már senki sem szegényebb. És nem velük vannak tele a börtönök, hanem veletek [,cigányokkal]. És ezeket a devianciákat a nem szegény [gazdag] cigányok egy része is mutatja.
Van egy kódisszegény réteg az országban, amely peches, de inkább élhetetlen emberekből áll, van, ez tény. És ezen iszonyat csóringerek egy része cigány, egy - nagyobb - része meg nem.
A kertbe szarásnak, az utcán üvöltözésnek, lincselésnek, mindent ellopásnak a legelemibb emberi együttélési normák magasról letojásának kedves népszokását mégis egészen elsöprő többségben csak a cigányok gyakorolják közülük. Ez ugyanis kultúrájuk része.

De nem ez a lényeg LIFE, nem ez az. A lényeg, hogy amit a család elront, azt az iskola, a társadalom már olyan ritkán tudja helyrehozni, hogy az statisztikailag nulla (Kuruc.info: Megint csak utalunk a balliberális Marosán Györgynek a minap a ballib Népszavában, ill. az ÉS-ben megjelent tanulmányaira. Egyértelműen leszögezi, hogy a cigány felmenőktől kapott minta 90%-ban (!) meghatározza a purdé további sorsát, azon az óvoda, az iskola már nem segíthet. Ennélfogva mindennemű deszegregációs kísérlet kudarcra ítéltetett – a cigányság felemelésének egyetlen járható módja a generációs lánc megszakítása, a purdék szülőktől való elvétele csecsemőkorban és nevelőszülőkhöz- vagy örökbeadása. Más lehetőség nincs – a politikai vezetés által kényszerített deszegregáció csak olaj a tűzre). Lehet mutogatni majd három-négy putriból kivakaródzott diplomást, a többi több százezer meg majd váltógazdálkodásban melegíti a börtönpriccseket.
Nem, nem azért kell elvenni a gyerekeket tőlük, mert ilyen életre kényszerültek, hanem azért, mert más életre nem is képesek, és ha nem vesszük el tőlük a gyerekeket, akkor azok sem lesznek képesek soha másra.
Ezt az ördögi láncot vagy egyszer megszakítjuk, vagy soha nem lesz vége. A putrisor bővítve kitermeli a maga kultúráját, és más outputra fizikálisan képtelen. Semekkora inputemeléssel, segélytízszerezéssel sem lesz képes többre. Ott van a kis Patai Józsika, gazdag (bűnöző) cigánycsalád gyereke. Ugyanaz a normanélküli, öntörvényű, végletekig erőszakos viselkedés, legfeljebb sok fux meg szép ruhák. Jó kocsi - a zabrált pénzből.
A nyugat-európai romák nagyságrenddel több segélyből gazdálkodhatnak. A finnországi cigányok mind szép Volvókkal, Saabokkal húzatják a drága, fűtött lakókocsijaikat. Amibe utána beleszarnak, és amerre járnak, minden mozdítható eltűnik.

Ez, barátom, nem pénzkérdés. Ez kultúra kérdése. A cigányok amúgy olyan gazdagok, amilyen a gazdatársadalom, amin élősködnek, pontosabban valahol mindig annak az alsó határán vannak, mindenhol a társadalom peremén. Gazdag országban viszonylag jómódúak, kódisszegény észak-afrikai országokban rettenetes nyomorban élnek. Csak dolgozni nem dolgozik egy sem. Maga a nagy Farkas Flórián kottyantotta el, hogy pl: Nógrád, BAZ megyében egy árva hivatalosan dolgozó cigány sincs, legalábbis nincs róla tudomása (Kuruc.info: lásd EZT). El tudod Te képzelni, hogy egynek sem akadt semmi munka? Mert én nem, azt ismerve őket annál inkább, hogy mind elfutott előle.
Elszúrtuk ezt, elszúrtuk, úgy, mint a gazda, aki hagyta a végletekig elszaporodni a földjén a kártevőket. Most már beránt minket a kanál.

Egyszerűen van egy cigány kultúra, amelyet nem követ (már) minden cigány, vannak szép számmal asszimilálódottak. Ők nem is okoznak fejtörést. Akik meg követik, azok minden kultúrállamban folyamatos konfrontációban vannak. Pontosabban egyszerűen mindenhol, ahol egyáltalán jelen vannak. Még egy ennyire deviáns, összeférhetetlen szubkultúra nincs is még egy ezen a bolygón.
Egyáltalán: nincs semmiféle integráció. Ha a cigány kultúrát, mint etnokulturális egységet tekintjük, akkor azt látjuk, hogy azon közösségek, amelyek ezt őrzik, azok semmilyen módon nem tudtak sehol sem integrálódni, sehol és semmikor. Még a közel-keleti arab közösségekbe sem, Észak-Afrikában sem, egyáltalán: sehol sem. A múltban sem.

A cigány kultúra kifelé mutatott viselkedésmintái, a más kultúrák képviselőivel szemben tanúsított konfliktuskezelési módszereik egész egyszerűen kizárják a bármi más kultúrával való zökkenőmentes együttélést. Ahogy egy farkasfalka is kizárólag farkasokból állhat, és semmiféle más identitású egyeddel nem vegyül, helyette támad.
Ez van, és erre legfeljebb akkor mondhatod, hogy rasszista hazugság, ha tudsz legalább egy ellenpéldát hozni - de nem tudsz.

Van ellenben asszimiláció, a cigány viselkedési kultúrát elhagyó egyedek beilleszkedése nem problematikus. Egy ponton túl a látható rasszjegyek sem okoznak gondot, a társadalom legalacsonyabb képzettségű rétegében még gyakoriak a zsigeri rasszista megnyilvánulások, de egy közép-felső fokú végzettségű, entellektuálisabb közegben tapasztalatból állíthatom, hogy nem jelent semmiféle tényleges problémát bárki származása. Egy mérnök, egy tanár már lehet akár koromfekete afrikai is, ha képes az elvárásokat teljesíteni, származása nem jelent problémát. Lehet, előnyt sem, de tényleges visszahúzó erőt sem.

Amúgy meg mint kitárgyaltuk: a társadalomtól nem elvárható (és az oktatási rendszer nem is képes), hogy korrigálja a családi háttér hibáit. Magyarán vagy Ti nevelitek emberré a gyerekeiteket, vagy hiába is várjátok bárhol a világon a gádzsóktól, hogy majd azok megoldják. De ezen felvetésre lelkizésen túl már nem volt válaszod. Érzed, hogy nagyon sarokban van már az elmélet, ami mindent a többségi társadalom által kíván rendbetetetni.

Kilátástalan, ezen gondolatsor mellett nincs megoldás. A jövő pedig ezek után már csak attól függ, hogy átlépik-e a konfliktusok az össztársadalmi tűrésküszöböt, vagy sem. Tekintve a jelenlegi gazdasági és demográfiai folyamatokat megjósolható, hogy át fogják lépni.

A Te tisztelt földijeid a legalapvetőbb emberi normákra, feneket kitörölni, evőeszközzel enni, meg beszélni sem képesek (és hajlandóak) megtanítani saját gyerekeiket.
És ez tegyük mi meg helyettetek, mert ha nem, genya rasszisták vagyunk.

Te LIFE, nem merült fel benned még soha, hogy ez így biztosan nem működik? Az, hogy nincs az a türelem, az a liberalizmus, ami a végtelenségig eltűri, hogy a nyakán lógjanak, és cserébe nem, hogy nem adnak semmit, de még el is vesznek?

Vagy még egyszerűbben: ez az egész nem pofátlanság?

A hiba a Ti készüléketekben van. Munkát is lehet követelni, csak éppen ha van, nem végzitek el, megszöktök előle, stb...

De nyugodtan dugjuk tovább homokba a fejünket, miért ne? Végeredményben igazad is van, már mindegy, bármit is csinálunk, ez a hajó már süllyed.

Amúgy majdnem volt megint egy Olaszliszka - Ózdon... Cigány kisgyerek útra szabálytalanul ki, szabályosan közlekedő autó megállni nem tudott, meglökte (gyakorlatilag semmi baja nem lett), a sofőrt a kulturált, européer mélyművelt szülők és rokonság majdnem agyonverte. Most csak majdnem...
Rendben, csak így tovább. Biztos segít rajta a kötelező ovi, amit persze fizessenek a gádzsók. Mint a rokkantnyugdíjadat. Meg mindenedet eddig is. (Kuruc.info: arra céloz, hogy LIFE, aki az egyik cigányszervezet ork vezetője, 37 évesen rokkantnyugdíjaztatta magát.)

Nagyon-nagyon kezd tele lenni az a hócipő LIFE. Nem lesz ennek jó vége. Sejted ezt már szerintem Te is, ami itt folyik, az is riasztó. Tőletek semmit nem lehet várni viszonzásképpen, a világon semmit, ezt végeredményben Te - jól ismerve magatokat - le is szögezted. Így már csak az a kérdés, mikor fogy el a gádzsók türelme végképpen.”

Kuruc.info – Arppi S.
Frissítés (jan. 16 12:55): épp most látott napvilágot a köv. hír (kiemelés tőlünk):

Rátámadt a fiát elütő autósra egy ózdi férfi

A háza előtt ütött el egy ötéves gyereket egy autós Ózdon. Az apa elégtételt akart venni a gázolón, garázdaság miatt eljárás indul ellene. Az esetet követően kis csoport verődött össze a gázolás helyszínén.

Egy 50 éves kazincbarcikai férfi Ózd belterületén autójával elgázolt egy kisfiút. A gyerek a házuk előtt, körültekintés nélkül próbált meg átkelni az úttesten, amikor a balról érkező gépjármű elütötte - mondta Molnár Tamás, az ózdi rendőrkapitányság szóvivője.
 
Az ötéves gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Apja - aki házuk udvarából látta az esetet - a történtek után kérdezés nélkül rátámadt a sofőrre, megütötte és megrúgta. A gázolást követően egy húszfős csoport verődött össze a helyszínen.
 
A kazincbarcikai férfi szintén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kiérkező járőröknek az apa szóban elismerte a bántalmazást, így a férfi ellen a rendőrség garázdaság miatt indított eljárást - közölte a szóvivő.
A baleset körülményeit később vizsgálják ki, így a felelősség kérdése vitatott. A vezető ellen szabálysértési eljárás indult, míg az apa gyorsított bírósági eljárás elé néz.”

Kuruc.info: azaz, még egyszer elismételjük:
1.    a purdé “körültekintés nélkül próbált meg átkelni az úttesten”. Kinek is a felelőssége az eset?! A “gázoló” sofőré? Egyáltalán: miért kell szabálysértési eljárást indítani a sofőr ellen, amikor maga a rendőrség is elismeri, hogy egyes egyedül a gyerek (ill. a szülei) a felelősek?!
2.    az ork apa kérdezés nélkül, azonnal ütött. Tipikus cigánytempóban.
Frissítés (2007. jan. 19) (olvasói levél): Tisztelt Kuruc.info!

Az ózdi eset jogi minősítésével kapcsolatban:

A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés nem alkalmazható, mert a szülő nevelési joga nem e tényállás szerint minősül, teljesen eltérő bűncselekményekre vonatkozik. A "foglalkozás" szakmát, hivatást jelent, melyekre szakmai előírások vonatkoznak (pl. műszaki, orvosi előírások). Tehát ez nem helytálló. A kiskorú veszélyezetése nevű bűncselekmény szintén nem megállapítható jelen esetben, mert ekkor a kiskorú értelmi, erkölcsi, testi fejlődése kell, hogy veszélybe kerüljön, mégpedig a nevelő, szülő, gyám (eshetőleges) szándékából. Ez a tényállás nem ilyen esetekre vonatkozik.
Testi sértés valósult meg, mégpedig könnyű testi sértés, 8 napon belül gyógyuló. A garázdaság az, ami tényleg ráillik erre az esetre, mégpedig a minősített eset, vagyis a csoportos elkövetés (véleményem és az újságcikk szerint). S mivel a garázdaság úgynevezett szubszidiárius bűncselekmény, vagyis akkor alkalmazható, ha súlyosabb bűncselekmény (pl. emberölés) nem valósul meg, jelen esetben a könnyű testi sértés beolvad a súlyosabb garázdaságba. Vagyis súlyos testi sértés esetén volna helyes a halmazat.
De! ez a MINŐSÍTÉS VÁLTOZHAT. Vizsgálni fogják, hogy hányan fejtettek ki és milyen tényállásszerű cselekményt, mire terjedt ki a szándékuk, hány bűnsegéd, stb volt a helyszínen. Melyek az enyhítő és súlyosító körülmények. Nem kizárt, hogy az eredmény (a nyomozás eredménye) megváltoztatja a minősítést, így súlyos testi sértés kísérlete, életveszélyt okozó súlyos testi sértés kísérlete, emberölés kísérlete, halált okozó testi sértés kísérlete lesz (és még sorolhatnám). A baj az, hogy újsághír alapján nem lehet helyes jogi érvelést levezetni, mert a bizonyítás során fog kiderülni a valós történés, eseménysor. A "garázdaság" csak egy fogódzó. Más kérdés, hogy ilyen enyhe minősítés tényleg közfelháborodást vált ki. A lényeg az, hogy óvatosan kell bánni a jogi fogalmakkal, mert nagyon gondos körültekintést igényel, hogy mit is mondunk. És hogyan.

Ennek ellenére remélem, hogy minél súlyosabb büntetést fognak kapni.

Minden tiszteletem a kuruc.infónak!

Üdvözlettel:
egy joghallgató