2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek18:30 Szirénázó mentőautóval keménykedett a nap tahója
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Baltával, vasvillával rontott a rendőrökre a "koronavírusos" kiccsalád

Reklám

A Debreceni Járásbíróság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt távmeghallgatás útján 2020. március 22-én négy férfinak egy hónapra elrendelte a letartóztatását - olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében. Alább a folytatás.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. március 19-én 17 óra 15 perc körül az Encsi Rendőrkapitányság két rendőre megjelent egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, mivel onnan bejelentés érkezett arról, hogy egy fiatal férfi késsel másokra támadt. A helyszínre érkező járőrök az adatgyűjtést követően megjelentek a 21 éves fiatal férfi házánál, hogy elszámoltassák, azonban a bejáratnál lévő helyiek azt mondták, hogy a fiú ittas és agresszív, ezért bevitték és lefektették aludni. A házból ekkor kijött a gyanúsított, aki szidalmazni és fenyegetni kezdte a rendőröket és felszólította őket, hogy távozzanak, a személyazonosságának igazolását megtagadta.
Zoom
Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni. Az egyenruhások felszólították a gyanúsítottat, hogy ne akadályozza az intézkedést, aminek ő nem tett eleget, ehelyett
megragadta az egyik rendőr karját és megpróbálta eltolni a 21 éves fiútól. A rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében számon kérte az egyenruhásokat, akik megerősítő erőt kértek a helyszínre, annak kiérkezéséig pedig az utcán várakoztak. Két gyanúsított folyamatosan szidalmazta a rendőröket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított baltát vett a kezébe és azzal futott a rendőrök irányába, azonban a családtagok azt is elvették tőle, majd egyikük felvett egy betontömböt a földről és azt a rendőrök irányába dobta.
A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a négy gyanúsított - a büntetés lehetséges nagyságára tekintettel - megszökne, elrejtőzne, továbbá hárman büntetett előéletűek, míg egyikük büntetlen előéletű, azonban más szándékos bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll.
A nyomozási bíró szerint azért is indokolt mind a négy gyanúsított esetében a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása, mivel megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a kihallgatandó tanúkat, családtagokat megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák, továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.
Az intézkedés során a 25 éves gyanúsított
a rendőröknek azt állította, hogy koronavírussal fertőződött,
amivel elmondása szerint azt volt a célja, hogy ennek hatására nem fogják őt előállítani.
A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott, hogy a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy Magyarország kormánya 2020. március 11-én az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítására, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az ország területére vészhelyzetet hirdetett ki. Ezen helyzetben különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be, annak tegyenek eleget.
A végzés ellen a gyanúsítottak és a jelen lévő védők fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready