A Salgótarjáni Járási Ügyészség fegyházbüntetést indítványozott azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki 2018 év és 2019 között öt vagyon elleni bűncselekményt követett el - olvasható az ügyészségi közleményben. Alább a folytatás.
A férfi 2018. december 30-án, éjjel, Bátonyterenyén felfigyelt egy lezáratlan gépkocsira. A férfi a gépkocsit kinyitotta, és mivel a kulcs benne volt, azt ellopta a tulajdonos irataival együtt. A vádlott Hatvanba utazott, de útközben a kocsi elromlott, ezért dühében kiütötte a szélvédőjét, a járművet hátrahagyta.
A vádlott 2019 tavaszán három gépkocsit is feltört – köztük saját testvéréét is –, az ellopott műszaki cikkeket és szerszámokat pénzzé tette, alkalmanként 60-100 ezer forint kárt okozva a sértetteknek.
2019 május végén a férfi a társával megjelent egy bátonyterenyei élelmiszerboltban, ahol megállapodásuk szerint a bevásárlókocsiba pakoltak mintegy 55 ezer forint értékű árucikket. Miután egyikük a pénztáron át távozott az üzletből, a társa a bejárathoz tolta a kocsit, majd a kinyíló bejárati ajtón át távoztak az üzletből.
A sikeren felbuzdulva másnap visszatértek az üzletbe, ahol ezúttal mintegy 120 ezer forintnyi árut készítettek össze bevásárlókocsiba, ám – miután a szerepeket felcserélve – egyikük elhagyta az üzlethelyiséget, a biztonsági őr tetten érte őket.
A jogerős büntetését töltő, többszörös visszaeső vádlottal szemben öt rendbeli minősített lopási miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség. Az ügyészség szabadságvesztést indítványozott azzal, hogy ha az előkészítő ülésen a bűncselekményeket beismeri, vele szemben 3 év fegyházbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabását tartja indokoltnak. Társával szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.