Bezár!
2021. május 11., kedd, Ferenc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:37 Izraeli-gázai konfliktus: zsidó oldalon 2 halott van, a palesztinokén 2615:13 Horvátországban próbarendezvényeken tesztelik a vírus terjedését az oltottak és gyógyultak körében14:54 Tigrissel menekült a rendőrök elől Victor Hugo Texasban14:13 Homoszexuálisokat áldoztatnának egyes német papok - vajon megtehetik kánonjogi következmények nélkül?13:41 Az Arab Liga főtitkára elítélte az izraeli légicsapásokat, az ENSZ aggodalmát fejezte ki13:16 "Ma megölök egy csomó szemetet" - írta a tatárföldi mészáros, akit amúgy rendes gyereknek ismertek12:56 Romániában felhatalmazták a gyógyszertárakat az antigén gyorstesztek elvégzésére12:37 Pfizer-túladagolás: "fáj a fejem, fáradt vagyok és nagyon megijedtem, de azért élek"12:11 Tavaly alig mentek nyaralni az osztrákok, de idén bepótolnák11:38 Szállodaszövetség-elnök: senkit sem fognak beengedni igazolvány nélkül11:18 Szabó Tímea még mindig várja a bocsánatkérést, amiért azt írták róla, hogy Lendvai és egy kullancs DNS-éből hozták létre10:46 A Mi Hazánk költségvetési csalás gyanúja miatt feljelenti a védettségi igazolványt gyártó céget10:28 KSH: áprilisban 5,1 százalékos volt az infláció09:26 99 beteg halt meg, 493-mal nőtt a fertőzöttek száma08:57 Visszavonulót fújt az újbudai szivárványkoalíció az ingatlankiárusításokból
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Gondnokság alatt álló lányt vett rá prostitúcióra, majd fosztott ki egy miskolci kiscsalád

A törvényszék a társtettesként, fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt elítélt vádlottakkal szemben 4-4 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltás mellékbüntetést és pénzbüntetést szabott ki, továbbá vagyonelkobzást is alkalmazott.
A Miskolc városában élő, kiskorú gyermekeket nevelő házaspár 2018 tavaszán létfenntartását a családtámogatások mellett az asszony prostitúciós tevékenységéből biztosította. Ebben az időszakban adtak átmeneti szállást a 19 éves, cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt álló, édesanyja felügyelete alól időlegesen kikerült sértettnek.
A vádlottak a tapasztalatlan, mentálisan sérült leányt hamarosan rábeszélték, hogy a lakásukon rendszeresen, pénzért szexuális szolgáltatást végezzen. A befolyásolható sértett elfogadta a kedvezőnek tűnő ajánlatot, és három héten át naponta több férfit is fogadott. Eleinte még megtarthatta a pénzt, később azonban a vádlott férfi előbb a felét, majd a teljes összeget követelte és vette el tőle. E vádlott – a felesége tudtával – még veréssel is fenyegette, ezért a sértett félt tőle. A három hét alatt összesen 150 ezer forintot keresett, amelynek a felét a vádlottaknak adta át. A sértett végül az édesanyjától egy közösségi média oldalon kért segítséget. Az anya a rendőrséghez fordult. A hatóság felkutatta a sértettet, a férfi vádlottat pedig őrizetbe vette.
A törvényszék ítélete szerint azáltal, hogy a vádlottak szándékegységben kizsákmányolás céljából, anyagi haszonszerzésre törekedve rábírták a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet a prostitúcióra, amelyet szállást biztosítva megszerveztek, majd keresményétől részben megfosztották, emberkereskedelem bűntettét követték el. A 4 év fegyház a törvényes büntetés középmértékéhez közelítő tartamú szabadságvesztés.
A vádlottak és védőjük felmentésért fellebbeztek. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottak az emberkereskedelem bűntettét üzletszerűen követték el. Ennek a további minősítő körülménynek a megállapítását is indítványozta az egyébként teljes mértékben megalapozott és törvényes ítélet helybenhagyása mellett. A büntetés a Btk.-ban megfogalmazott céloknak megfelel, további enyhítésének helye nincs.
A védelmi jogorvoslatokról a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt - közölte honlapján az ügyészség.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready