2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:51 Rövidnek bizonyult a létra, inkább földhöz vágták - videón a röszkei migránstámadás10:35 Nem csillapodik az örmény és az azeri erők közötti összecsapások hevessége10:11 Németország újabb magyarországi megyéket minősített kockázatos területnek09:47 Dr. Osztie Zoltán plébános is felszólal a Mi Hazánk buzipropaganda-ellenes tüntetésén09:40 Lázár János két ügyben is kormánybiztos lett09:25 Tizenhat beteg halt meg, 848-cal nőtt a fertőzöttek száma09:05 Újabb egyetemi épületet foglaltak el az SZFE hallgatói08:39 Már nem titok: Clintonné rendelte el az "oroszos" lejáratókampányt Trump ellen08:13 Öt településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap07:56 Párizsban és más francia nagyvárosokban is újabb korlátozások várhatók07:45 Emelkedett a búza és a kukorica ára szeptemberben07:31 A Volkswagen csoport továbbra is nyereségre számít 2020-ban06:49 Mnuchin: a TikToknak amerikai tulajdonba kell kerülnie, különben betiltják22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Gondnokság alatt álló lányt vett rá prostitúcióra, majd fosztott ki egy miskolci kiscsalád

Reklám

A törvényszék a társtettesként, fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt elítélt vádlottakkal szemben 4-4 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltás mellékbüntetést és pénzbüntetést szabott ki, továbbá vagyonelkobzást is alkalmazott.
A Miskolc városában élő, kiskorú gyermekeket nevelő házaspár 2018 tavaszán létfenntartását a családtámogatások mellett az asszony prostitúciós tevékenységéből biztosította. Ebben az időszakban adtak átmeneti szállást a 19 éves, cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt álló, édesanyja felügyelete alól időlegesen kikerült sértettnek.
A vádlottak a tapasztalatlan, mentálisan sérült leányt hamarosan rábeszélték, hogy a lakásukon rendszeresen, pénzért szexuális szolgáltatást végezzen. A befolyásolható sértett elfogadta a kedvezőnek tűnő ajánlatot, és három héten át naponta több férfit is fogadott. Eleinte még megtarthatta a pénzt, később azonban a vádlott férfi előbb a felét, majd a teljes összeget követelte és vette el tőle. E vádlott – a felesége tudtával – még veréssel is fenyegette, ezért a sértett félt tőle. A három hét alatt összesen 150 ezer forintot keresett, amelynek a felét a vádlottaknak adta át. A sértett végül az édesanyjától egy közösségi média oldalon kért segítséget. Az anya a rendőrséghez fordult. A hatóság felkutatta a sértettet, a férfi vádlottat pedig őrizetbe vette.
A törvényszék ítélete szerint azáltal, hogy a vádlottak szándékegységben kizsákmányolás céljából, anyagi haszonszerzésre törekedve rábírták a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet a prostitúcióra, amelyet szállást biztosítva megszerveztek, majd keresményétől részben megfosztották, emberkereskedelem bűntettét követték el. A 4 év fegyház a törvényes büntetés középmértékéhez közelítő tartamú szabadságvesztés.
A vádlottak és védőjük felmentésért fellebbeztek. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottak az emberkereskedelem bűntettét üzletszerűen követték el. Ennek a további minősítő körülménynek a megállapítását is indítványozta az egyébként teljes mértékben megalapozott és törvényes ítélet helybenhagyása mellett. A büntetés a Btk.-ban megfogalmazott céloknak megfelel, további enyhítésének helye nincs.
A védelmi jogorvoslatokról a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt - közölte honlapján az ügyészség.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready