A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján két cigány letartóztatásba, harmadik társuk pedig bűnügyi felügyelet alá került abból a trióból, amelynek tagjai egy kiskorút először a buszon, majd arról leszállva, az Örs vezér téren is kiraboltak.
Az elkövetők 2023. augusztus 7-én délután az Örs vezér terére utaztak busszal, amelynek során észrevették a kiskorú sértettet, majd leültek mellé úgy, hogy közrefogták.
Miután a sértett a busz ajtajához ment, az egyik elkövető követte, közel hajolt hozzá, és azt mondta neki, hogy a társai le akarják őt ütni, és el akarják venni a cuccait, azonban ha ad neki 1000 forintot, akkor megvédi. A sértett félelmében átadta a pénzt, amelyet követően a cigány újabb 1000 forintot kért, a fiú pedig ezt a pénzt is odaadta. A fenyegető azonban továbbra is követte a sértettet a buszon, miközben még további 5000 forintot kért, a fiú azonban ezt már elutasította, amelyre ő azt válaszolta, hogy akkor viselje ennek a következményeit.
A sértett az Örs vezér terénél leszállt a buszról, a cigánybűnözők pedig követték, majd közrefogták. Ekkor az egyikük benyúlt a kiskorú zsebébe, kivette a fülhallgató tokját, cigarettáját és készpénzét, miközben az egyik társa a sértett másik zsebét próbálta meg átkutatni.
A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség honlapján közölte: a néhány napon belül elfogott és csoportos rablás bűntettével meggyanúsított három cigány  letartóztatását indítványozta, amit a bíróság elsőfokon elrendelt, másodfokon azonban egyiküket 4 hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte. Két társa letartóztatását a kerületi ügyészség indítványa alapján, a nyomozási bíró időközben meg is hosszabbította.
A felvétel elején a három elkövető felszáll a buszra, majd az látható, ahogyan az egyik elkövető a fenyegetés során többször is közel hajol a sértetthez, valamint mindkét pénzátadás is látható: