Nagyon sok cikkünkben foglalkoztunk már Gilvánfával (lásd pl. EZT), a volt színsváb településsel, ahonnan aztán a 60-as évektől kezdődően valósággal elüldözték a dolgos, szorgalmas, becsületes svábokat az évtized elején betelepített putriscigányok.  Ma már 100%-ig cigányfalu, és emiatt senki sem dolgozik (még csak kiskertet sem művel – orkék szerint az a gádzsó parasztok dolga), valamint az egész ország legszegényebb települése.

A TV2 pár hónappal ezelőtt forgatott egy videót a faluról. Ez ITT, a C-PRESS oldalán érhető el. Sajnos a videót közzé tevő C-PRESS-esek nem vették észre, hogy 10 perces a maximális engedélyezett videó-hossz, így a műsor vége lemaradt. Ennek ellenére, ha van egy kis időnk, érdemes megnézni. Csak hogy képben legyünk arról, mi vár Magyarországra, ha nem veszünk 180 fokos fordulatot a cigányszaporítás és a fehérek ellen uszítása ügyében. (A lemaradt részen szó volt a hévízi kiruccanásukról, valószínűleg egy jó nagy adag vinnyogással kísérve, hogy így a rasszista hévíziek, úgy a rasszista hévíziek.)

Csak pár jellemző részlet a videóból:
-    A nagyon nehezen beszélő, “ránézésre is életfogyt” cigány polgármester priuszos, és ennek tudatában választották meg. Nesze neked “jogkövető” putriscigányok. A homlokegyenest eltérő kultúrájú fehéreknél ilyen nem lenne lehetséges; a cigányoknál pont fordítva. Náluk az a menő, aki bűnöző: hiszen a nagypolitika szintjén sincs olyan vezetőjük, aki ne lenne az. Farkas Flóri, az ex-maffiózó (bővebb infó és a fazon elképesztő nyilatkozata ITT) Száva Vince, Kolor Bán (Kolompár Orbán), Horváth Áládár: mind-mind bűnöző. És, ugye, azt sem felejtettük el, hogy a putriscigányok mennyire “összezárnak”, ha a bűnözőket kell megvédeni. Somogyi Rambó meg a többi példa – unos-untalanul idéztük már őket. Ha valaki nem ismerné, azért olvassa csak el EZT és a belőle induló linkeket... Azt se feledjük el, Gadnán is nagyon hasonló ork polgármestert választottak az ottani putrisok.
-    A vegyeskereskedésbe napjában többször is betörnek, és emiatt bezárják. A boltos mazochista, vagy mi? Vagy 1500 Ft egy flakon kannás bor, hogy tudja a haszonból finanszírozni a sok csenést, betörést? Azt mondja a polgármester, hogy "az éhség nagy kényszerítő erő." Érdekes, a cigányokat az éhség mindig csak lopásra kényszeríti, arra miért nem kényszeríti az éhség őket, hogy a gazos kertjükbe vessenek is el valamit? Vagy az éhség rasszista, mert a cigányt lopásra készteti, az ugyancsak szegény falusi magyar nyugdíjast meg a kiskert művelésére?
-    Vinnyognak az orkok arról, hogy ők milyen szegínyek. A parabolaantenna az bezzeg ott virít a házakon. Erre (meg a TV-k által felzabált áramra) van pííz, tessék mondani? Vagy azt is lopni tetszenek?
-    Siránkozik a 29 éves luvnya, immár 7 gyerek anyja (hány bűnözőpalántát fog még szülni, amíg még termékeny?), hogy nincs semmi pííze. Ne nézz már hülyének bennünket, parazita! 7 gyerek után simán megkapod a 200 nettót minimum, plusz az egyéb ingyenes ellátások, amikről egy dolgozó fehér nem is álmodhat!

Gilvánfa a jó példa a nagy országépítők (természetesen kivétel nélkül orkok) "alaposságára", amikor a fenntartásról van szó. Ennyi szorgalommal még Bangladest is maguk mögött hagynák. Pláne "a hova ne utazzunk nyaralni" listán.
Az oldal jobb szélén található kommentek között is akad néhány igazi gyöngyszem. Ismét felbukkan Katinka (lásd pl. EZT további infóért), aki immár láthatóan eldöntötte, hogy ő, mint Kolompár ostora, sújt le szavaival a bűnös többségi társadalom kisebbségiek vérében dagonyázó tagjaira. Micsoda elszántság! Ha ezt egyszer a putrisoron villantaná szemeteszsákkal a kezében! Talán lenne két hét, amikor nem lehetne hepatitis-járványról hallani...
Frissítés:

1.) Érdemes Gilvánfa éves költségvetését nagyító alá venni. Fura adatok, de mivel 100 Mft az éves költségvetésük, lakosság kb. 400 fő, ami azt jelenti hogy 250eft/fő/év. Ugyanez Debrecen kb. 47Mrd/év, lakosság kb. 205.000 fő, ez esetben ez kb. 230e Ft/fő/év. Sok mindent nem jelent... csak mint érdekesség. Ergo ahogy nézzük, arányaiban igencsak támogatva van Gilvánfa, pedig az ő esetükben szóba sem jöhet iparűzési adóból befolyt összeg vagy bármi hasonló, hiszen egyikük sem dolgozik. Tehát a teljes 100Mft-t mindenki más adja nekik össze az országban, hogy nézhessék a TV-t a tányérantennáikkal... Szerintem ez már nem tolerancia kategória, hanem bűn (a szennyben, mocsokban élni nem szerető, maguk körül rendet tartó, kertet ápoló, gondozó, a segélyt nem elivó..lopó, tolvaj életmódot nem folytató, stb..) a jogkövető polgárok ellen.
2.) Szemben a cigányfajvédő TV2 állításával, Gilvánfán is lehet munkát találni. A pécsi Elcoteq mikrobuszokkal gyűjti össze a környező településen a betanított munkásokat. A sellyei kistérség mind a 35 településéről visznek be emberkéket, még Gilvánfáról is. Külön 12 órás munkarendet alakítottak ki az ingázók számára, hogy ne kelljen heti 5 nap beutazniuk, ráadásul be is vannak jelentve, nem sokra, de nem is minimálbérre.
 
Itt van EZ a 2007-es gilánfai hír is: “Az Elcoteq néhány hónapja 35 gilvánfait vett fel, de mára csak 11-et tartott meg”. Vajon miért rúgták ki a cigók több, mint a kétharmadát? Az Elcoteq vezetés szelektív rasszista (a maradék is cigány kell, hogy legyen), vagy esetleg az első fizetés után néhányan nem mentek másnaptól dolgozni? Vagy csak ennyi kellett, hogy magasabb segílykét kapjanak? Neadjisten más probléma volt velük (loptak stb.)? Ebből a PC hírből nem derül ki, de az igen, hogy lenne munka, igaz, nem helyben, meg nem valami érdekes és változatos, de azt hiszem, hogy 4 általánossal, 0 korábbi munkahellyel nem nagyon lehet ugrálni.