A most következő hír sem mai (valamivel több, mint egy hónapos), de van benne pár olyan részlet, amely az újabb (többek között az általunk már leközölt mai) híradásokból kimaradt, így most, hogy Rajmundka újra reflektorfénybe került, feltétlenül fel kívánjuk hívni rájuk a nagyérdemű figyelmét.

Egyik az, hogy most már teljesen szabadlábon van. Amikor egy éve kiengedték, még úgymond házi őrizetben volt (ami, természetesen, nem akadályozta meg abban, hogy szabadon menjen oda, ahova akart – lásd a bokszológálás botrányt), ma már ez szabadlábon (!) történő védekezésre módosult. Érdekes, hogy eme “kis” változásról “elfelejtettek” beszámolni a fajvédő médiumok – vajon miért?

Másik az, hogy természetesen érettségizhet is a gyilkos. Emlékszünk a barcsi (szigetvári) srácokra, akik felpofoztak egy feltehetőleg zsebtolvaj vagy trágár cigányt? Azonnal előzetesbe vágták mindegyiküket, és még a szakmunkásvizsgájukra sem engedték ki őket. Nem felháborító a kettős mérce? A még csak véletlenül sem felindulásból (megvárta áldozatát az iskola előtt) egy úgymond “cigányozó” (lásd még Mohácsi vs. Cozma) fehért gyilkoló Kozák Rajmund életét nem törik derékba. Nem mintha egy bűnözőcsalád purgyéjának olyan fontos lenne az érettségi a későbbi érvényesülése szempontjából – drogmaffiózóként vajmi kevés szüksége lesz rá.

Közben meg a barcsi srácokat még a szakmunkásvizsgájukra sem engedik ki. Arról nem is szólva, hogy jó részük most már, több éves letöltendővel, hűvösön van. Amely jogászok ezt a gyalázatot csinálták a barcsi srácokkal, ill. azok, akik lehetővé tették, hogy Rajmundka szabadlábon védekezhessen, példás “jutalmat” érdemelnek majd a rendszerváltás után.

Végezetül: a nyolc év a gyakorlatban maximum nyolc hónap lesz, vagy még annyi sem. Már az a tény, hogy hősünk egyáltalán szabadlábon grasszálhat, sokat elárul. És, ugye, a hasonló példák. A hódmezővásárhelyi esetben az áldozatát nagyon hasonló körülmények között (bár előre nem kitervelten – azaz az esetre ráhúzható a hirtelen felindulás –, szemben Rajmundkával, aki áldozatát bevárta az iskola előtt) meggyilkolt pofa két év nyolc hónapot kapott. És őt (valószínűsíthetően) nem védte két sztárügyvéd...

Következzék az eredeti cikk:

Agyonverte osztálytársát - nyolc évet kaphat

A korábbi amatőr bokszoló a VIII. kerületi Vas utcában, több szemtanú előtt verte és rugdosta össze társát, aki koponyaalapi törésbe halt bele.

Akár nyolc év börtönt is kaphat az a fiatal, aki tavaly januárban megverte egyik osztálytársát a VIII. kerületben - számolt be az RTL Klub Híradója. A fiú néhány órával később belehalt sérüléseibe. A gyanúsított korábban amatőr bokszoló volt.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön a helyszínen rekonstruálta a történteket. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két fiatal min veszett össze a Vas utcai iskolában. A később megvert fiú elindult haza, osztálytársa követte. A szomszéd utcában utolérte és többször megütötte, a verekedést többen végignézték. Néhányan látták, ahogyan a gyanúsított beleütött és bele is rúgott áldozatába.

A fiú a verekedés után még hazament és elmesélte a történteket szüleinek. Mentőt hívtak hozzá, de végül a kórházban belehalt sérüléseibe.

A diák halálát koponyaalapi törés okozta. A gyanúsított jelenleg szabadlábon van, az ügyben várhatóan májusban hirdetnek ítéletet.

Eddig a Hírszerző anyaga; a következő a Blikké. Ebben említik meg azt, hogy érettségizhet:

Így vertem halálra Rolandot!

BUDAPEST – Élete legkegyetlenebb óráit élte meg tegnap Mészáros Roland (†18) édesanyja. K. Rajmund (18) a helyszíni tárgyaláson elmutogatta, hogy verte halálra a fiát.


Mint megírtuk, a fiát osztálytársa verte agyon tavaly január 10-én a Gyulai Pál utcában. Roland koponyatörést, agyzúzódást és orrcsonttörést szenvedett, amibe belehalt. Tegnap a bíróság a vádlottal, K. Rajmunddal (18) és az áldozat szerepében egy egyetemista fiúval a helyszínen „játszatta” el, mi történt.

– Amikor kijött, bemutatott nekem. Én utánamentem, és jobb lábbal megrúgtam – mutatta Rajmund a Vas utcai iskolánál. Roland le akarta rázni támadóját, akivel már az osztályteremben összeverekedett, ám a fiú a Gyulai Pál utcában utolérte áldozatát. Tanúk látták, hogy Roland a földön feküdt, és Rajmund rúgásra lendítette a lábát. A vádlott szerint ő csak kettőt-hármat ütött ököllel.

– A tanúk egyértelműen bizonyították a vádlott bűnösségét – magyarázta Lichy Gábor, az édesanya ügyvédje. Rajmund szabadlábon védekezik, sőt egy hónap múlva érettségizik abban az iskolában, amelynek Roland is a diákja volt. (Blikk)