A mai Magyar Nemzetből kiderül, amit eddig csak (99%-os biztonsággal) sejthettünk: Hernádpetriben is (természetesen) cigány gyilkolt.
Talán mondanunk sem kell, hogy amíg a lap nevesíti a elkövető származását, addig a cigányfajvédő Népszabadság híradása azt elhallgatja. A korrekt, kiegyensúlyozott (lásd még: címlapos ajvékolás, ha valaki csúnyán merészel nézni kegyeltjeikre - akkor persze nemcsak a kiemelt címlap dukál, hanem a “szegín roma áldozatok” származásának hangsúlyozása is) tájékoztatás mintaképe, ugyebár.
Alább a Nemzet, mivel hivatalosan online még nem elérhető, általunk szkennelt cikke. Ez persze azt is jelenti, hogy, mint mindig, most is nálunk olvashatja azt legelőször a Tisztelt Nagyérdemű.
Végzetes késszúrás Hernádpetriben
Egy 14 éves fiú vált áldozatává a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádpetriben két férfi heves vitájának a helyi italbolt előtt szombaton délben. A rendőrség emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves roma gyilkos ellen. 
Rendőrségi információk szerint szombaton délelőtt előzetes szóváltás után Hernádpetri egyik kocsmája előtt M. Zoltán megszúrt egy 14 éves fiút, aki a helyszínen meghalt — közölte lapunkkal Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa. Szavai szerint a tragikus eseményt két helyi család összetűzése előzte meg. A bűncselekmény pontos körülményeit vizsgálja a rendőrség, a gyanúsított 43 éves férfit őrizetbe vették, egyben kezdeményezték előzetes letartóztatását.
Hernádpetriben a roma és nem roma lakosság egyaránt gyászolja a 14 éves Tibort, ugyanis a fiú csupán véget szeretett volna vetni apja és az M. Zoltán közötti vitának, ami máig nem tudni, miért robbant ki. Mégis ő lett az áldozat —  állítják a falu lakói. A falugondnok úgy véli, a kisközség közbiztonsága ellen eddig nem lehetett panasz, mert az erőszakos bűncselekmény nem jellemző, csak a lopások. A többség hasonlóképpen nyilatkozott, ugyanakkor Balogh János, az elhunyt gyerek nagybátyja úgy gondolja, megmenthető lett volna a fiú, ha a mentők időben kiérkeznek.
— Ezt, amit most mondok, mindenképpen írja le — mondja Balogh János. — Mikor megtörtént a tragédia, értesítettük a mentőszolgálatot, de a telefonhívást követően mintegy 35 perc múlva érkezett ki az esetkocsi. A fiú a karjaim között hörgött körülbelül fél órán keresztül, s mi nem tehettünk mást, mint beszéltünk hozzá, s próbáltuk a szúrt sebet lenyomva tartani. Nem értem, vajon merre jártak közel negyven percig, hiszen az Encsről érkező mentőnek húsz kilométerről kellett kijönnie. Az esetkocsit követte a mentőhelikopter, az pedig 46 perc múlva landolt a falu futballpályáján. Tibor bizonyára élhetne, ha nem avatkozott volna bele apja és M. Zoltán vitájába. Megpróbálta szétválasztani őket, ám a szúrás őt érte. Igaz, a testvérem is megsebesült, de szerencsére az oldalát ért vágás nem bizonyult veszélyesnek.
Balogh János néhány hónapja költöztette testvérét és nyolctagú családját a Tisza-tó közeli Oszlárról Petribe. A tragédia óta lelkiismeret-furdalás gyötri, miután úgy érzi, hibát követett el. Megjegyezte: M. Zoltán az év elején került ki előzetes letartóztatásából. Egy másik helybéli szerint ő volt az egyetlen ember a faluban, akivel agresszivitása miatt nem lehetett bírni. (Kuruc.info: ...akit persze hogy kiengedtek az előzetesből. Amit nem tettek meg például a barcsi “cigányfelpofozó” srácokkal. Őket a másodfokú ítélethirdetésig – azaz a lesittelésig – előzetesben tartották. Gyanítjuk, cigányunk csupán a származása miatt részesült ebben a kegyben. Ahogy a gyilkos Kozák Rajmund. Szabadon grasszálhat és bokszolhat. Ugyanúgy, ahogy a csepeli lincselők is szabadlábon vannak – miközben a fehéreket már azért előzetesbe vágják, mert kissé túlbuzgó környezetvédőként autókat karcolnak meg... [kapcsolódó – és további – hivatkozkozások a bevezetőben ITT]. Gyilkosok, lincselők lehetnek szabadlábon, csak azért, mert érinthetetlenek (cigányok) – miközben ha egy magyar felpofoz egy cigány zsebtolvajt / szajhát, garantáltan több évre elmeszelik. És még van pofájuk a cigányfajvédőknek azellen kampányolni, hogy a Jobbik drasztikusan növelje a börtön-férőhelyek számát, megszüntesse a mokkák pozitív megkülönböztetését, bevezesse a három csapás intézményét és a nagyságrendekkel keményebb ítéleteket?!)  
A haláleset helyszínén összegyűlt emberek szerint nem volt okos döntés, hogy Hernádpetri polgármestere, Urbán János a kisebbségnek fenntartott önkormányzati lakásban (Kuruc.info: megint egy példa az alanyi jogon járó juttatásokra. Persze ilyenkor nem szirénáznak a fajvédők, hogy micsoda hátrányos, faji alapú megkülönböztetésben részesítik a nemcigányokat azáltal, hogy nekik esélyük sincs arra, hogy ezt a lakást megkapják. Arról nem is beszélve, hogy a lakást egy bűnözőnek adták oda [ne mondja azt senki, hogy a polgármester nem tudta volna leinformálni a családfőt…], és még csak véletlenül sem egy normális, kiugrani vágyó romának...) helyezte el M. Zoltánt, valamint 14 esztendősen terhes (Kuruc.info: no comment!) élettársát.  A kisközség első embere sok jót tett a faluért 1994 óta tartó pályafutása alatt — jelentették ki —, most azonban hatalmas hibát követett el. Ha a polgármester előre sejti, hogy M. Zoltán még a gyilkosságtól sem riad vissza, biztosan távol tartja Hernádpetritől.
KITÉRŐ VÁLASZ. Feltettük az Országos Mentőszolgálatnak a kérdést, valóban igaz-e az áldozat nagybátyjának állítása, amely szerint az értesítésüket követően a mentőautó 35, a mentőhelikopter pedig 46 perccel később érkezett a tragédia helyszínére. Győrfi Pál, a szolgálat kommunikációs és PR-igazgatójának válasza: „Az encsi mentőautó, a miskolci mentőhelikopter és a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi személyzete mintegy háromnegyed órán keresztül próbálta újraéleszteni a fiút, de sajnos menthetetlen volt." (G. B.)