Finnországban a fehérek és a természetesen ott is, mint mindenhol, deviáns, bűnöző, élősködő cigány kisebbség közötti viszony egyre feszültebb. Ez utóbbi hétfő éjjel három ártatlan finnt meggyilkolt (köztük például egy országos bajnokkal), amelyre a fehérek válasza, többek között, ugyanennyi cigány legyilkolásának kilátásba helyezése volt, szemet szemért alapon. Az orkok azonban láthatóan nem értettek a „finom” figyelmeztetésből, és csak azért is folytatták a finnek terrorizálását.

A finnek olyan szinten gyűlölik a cigányokat, hogy, amellett, hogy a vidéki, az igazságügyi tárcát vezető, abszolút idióta, zöld Tuija Kaarina Brax (Wiki oldal) és az igen ostoba, diplomáciai hibákat halmozó, kifejezetten a deviánsok pártját fogó szocdem államelnök, Tarja Halonen által még meg nem félemlített, a régi, konzervatív elvek alapján dolgozó bíróságok, a rendőrség összekacsint az őslakosokkal akkor, amikor azok egyszerűen lelövik a bűnözőcigányokat, a (jobb) médiumaikban is egyenesen leírják, ha cigány az elkövető. (Szemben a magyarországi helyzettel.) Ahogy a következő hírben is megtették ezt.

Dél-Pohjanmaaban ismeretlen embereket lincseltek meg – igen keményen

Több embert is megvertek, meglincseltek a hétvégén előzőleg általuk nem ismert társaságok.

Az első ilyen eset Kauhajoki-ban történt szombat este nyolc után. Egy helyi férfi a városközpontban volt, ahol egy általa nem ismert férfi ököllel belecsapott az arcába. Az áldozatnak orvoshoz kellett mennie.

A második eset ugyanazon este 10 körül történt Seinäjoki-ban. Egy középkorú férfi négy roma férfitől cigit kért, amely után azok olyan szinten megverték, hogy intenzív osztályra kellett szállítani. A rendőrség egyelőre nem találta meg az elkövetőket.

Csak egy órával később egy középkorú helyi arcát ököllel megütötték Seinäjoki Tangokatu utcájában. A támadó távolról ismert volt áldozata számára.

Ugyanazon az éjjelen Töysä-ban is balhé volt, amikor egy helyi férfit, valamint egy máshol élő férfit és nőt egy számukra ismeretlen férfitársaság összevert. A támadók rögtön vitát kezdeményeztek, amikor a helyszínre értek, amely végül verésbe fordult. A rendőrség szerint az elszenvedett sebesülés mértéke viszonylag alacsony.

Egy gyerekcsapat egy számukra ismeretlen férfit tört kövekkel támadott meg Tuuri-ban
. A férfinak többek között a fogai bánták a találkozást. A gyerekcsapat megtámadta a férfit, a földre lökte és a fejét rugdosva, öklözve. Ezek után kővel dobálták meg az arcát. A rendőrség vizsgálja, hogy hogy kezdődött az eset.

Egy férfit lőttek lábon Ylivieska-ban, hat embert őrizetbe vettek
Ylivieska-ban, Észak-Pohjanmaaban, egy férfit lábon lőttek szombat este. A rendőrség hat ember őrizetbe vételéről számolt be.

A rendőrség szerint a férfit egy állatóvó-helyen támadták meg este kilenc körül. Ugyanezzel az esettel összefüggésben egy másik férfit vertek ököllel állon. A rendőrség szerint az elkövetők autóval hagyták el a helyszínt. Az események után kb. egy órával vették őrizetbe az elkövetőket Ylivieska központjában. A lábon lőtt férfit mentőautóval vitték kórházba."

(A legutóbbi hírhez kapcsolódó, az elkövetők cigány származását tárgyaló fórum ITT; a cigikérőshöz ITT. Ez utóbbi hírről az Ilta-Sanomat azt írta [cikk ITT], hogy nem a későbbi áldozat ment oda a cigókhoz cigit kérni, hanem pont fordítva. Ez speciel sokkal valószínűbbnek és életszerűbbnek is tűnik.)

Figyeljük meg: a cikk nevesíti az elkövetők származását. Normális országokban ezt így csinálják, csak nálunk hallgatják el a tényeket.

Vegyük azt is észre, hogy a legnagyobb médiumok fórumaiból még csak véletlenül sem cenzúrázzák ki a cigányok megölésére, kiirtására, sterilizálására felhívó hozzászólásokat. Pl. az Iltalehti belpolitikai fórumában csőstül találni ilyet. Pár példa:
- a május óta ki nem moderált 17. hsz. ITT: „A kényszer-sterilizálás jó megoldási lehetőség” („Pakkosterilointi olisi hyvä vaihtoehto.”);
- ITT: „Minden bevándorlót meg kéne ölni, hogy ne történhessen ilyen [finnek meglincselése]” („Mun mielestä kaikki mamut pitäis tappaa ettei enää satu tuollaista.”)
- ITT: "Sajnos, ők az EGYETLEN hibás színezésű nép Finnországban, amelyik NEM jár iskolába, munkába, de JOBB életszínvonalat vár el, mint a finnek! Teljesen disznók, minden cigányt tömegsírba és felgyújtani! Ezt kell csinálni!" ("Valitteavasti, he ovat AINOA värivammainen kansakunta Suomessa, joka EI KÄY kouluja, ei töissä, mutta VAAtii PAREMMAT olut kuin suomalainen! Täysiä sikoja, ei muuta kuin joukkohautaan koko romanisuku ja palamaan! Sinne meni!", #104)
- ITT: "A homokos fiúkkal kellene feltölteni a mocsaras területeket" ("homo pojilla pitäis täyttää suo-alueet", #14)
- vagy a jelen cikkhez kapcsolódó beszélgetés-témák ITT: „Dolfinak [Adolf Hitler] teljesen igaza volt. Ez az igazság.” („Aaatu oli kuitenkin oikeassa. FAKTA.”),
- valamint  „Huh, miért nem irtották ki teljesen a cigányokat a II. VH idején? Most a finneknek el kell tűrniük ennek a szenny népnek a tombolását.” („Huoh, miksei mustalaisia hävitetty 2:sen maailmansodan aikana lopullisesti.. nyt saavat suomalaiset maksaa tämän roskaväen riehumisesta loputtomasti.”, #43) és
- ITT: „Megint azok a kib@szott cigányok! Ki kéne őket mind irtani!” („Taas noita saatanan manneja! Ne pitäis hävittää maan päältä!”, #16);
- „Nagyon remélem, hogy a finn férfiak összefognak, „finn csapatokat” alapítanak és megtanítják kesztyűbe dudálni ezeket a bűnöző és gátlástalan cigányokat, valamint a [fekete, 99%-ban analfabéta/élősködő/bűnöző mozlim] bevándorlókat!” („Toivon totisesti, että suomalaiset miehet perustaisivat "suomijoukot" jotka laittaisivat nuo rikolliset ja röyhkeät mustalaiset ja mamuraiskarit kuriin!” #28), valamint
- ITT: Bárcsak Nagy-Finnországunk lenne a náci „disznókkal” együtt! Európa sokkal élhetőbb lenne! ("Voi kumpa meillä olisikin Suur-Suomi yhdessä natsi"pirujen" kanssa. Voisi olla Eurooppa parempi paikka elää.", #50) stb.
Finnország harmadik legnagyobb, a bulvár-kategóriában 40%-os piaci részesedéssel (hivatkozás ITT, legalul) bíró lapjának szerkesztőit láthatóan nem zavarják ezek a hozzászólások. Ahogy az átlagfinnt sem, sőt...

Mindeközben nálunk még azt sem lehet leírni az Iltalehti-hez hasonlítható Blikk vagy Bors cikk-kommentjei között, hogy "cigány"; ennél durvábbakat meg azonnal kicenzúrázással és kizárással „honorálnak” - ha meg esetleg valaki a cigányok kiirtására uszítana (ami a fentiek fényében is teljesen megengedett Finnországban), akkor azonnal meglátogatná a „rendőrség”. Hát igen – uszítani nálunk csak a cigányok és egyéb „antifasiszták” uszíthatnak ellenünk (erre egy ismert példa ITT). Ja, és persze a magyarországi médiumok soha, még csak véletlenül sem említenék meg egy gyilkos, egy lincselő stb. cigány származását – szemben a finn megfelelőikkel.

A cikkek eredetije (hivatkozások: ITT, ITT és ITT).

Tuntemattomia hakattiin urakalla Etelä-Pohjanmaalla

Sunnuntai 11.7.2010 klo 11.30

Useammat ihmiset joutuivat viikonloppuna ennestään tuntemattomien seurueiden pahoinpitelemiksi.

Ensimmäinen tapaus sattui lauantaina kahdeksan jälkeen illalla Kauhajoella. Paikkakuntalainen mies oli ollut kaupungin keskustassa, kun tuntematon mies löi häntä nyrkillä kasvoihin. Uhri joutui käymään lääkärissä.

Toinen teko tapahtui samana iltana noin kello 22 Seinäjoella. Keski-ikäinen mies oli mennyt pyytämään neljältä romanimieheltä tupakkaa, minkä jälkeen hänet oli pahoinpidelty sen verran pahasti, että mies joutui ensiapuun. Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut pahoinpitelijöitä.

Vain tuntia myöhemmin keski-ikäinen paikkakuntalainen mies sai niin ikään nyrkiniskun kasvoihinsa Seinäjoen Tangokadulla. Pahoinpitelijä oli miehelle etäisesti tuttu.

Samana yönä nyrkit heiluivat myös Töysässä, kun paikkakuntalainen mies ja ulkopaikkakuntalaiset nainen ja mies joutuivat heille tuntemattoman miesseurueen pahoinpitelemiksi. Pahoinpitelijät olivat vastaan tullessaan alkaneet haastaa riitaa ja käyneet lopulta käsiksi vastaantulijoihinsa. Poliisin mukaan uhrien vammat jäivät verrattain lieviksi.

Lisäksi Tuurissa poikaporukka hakkasi tuntemattoman miehen lauantai-iltana.

Poikaporukka löi tuntematonta murskekivellä kasvoihin


Sunnuntai 11.7.2010 klo 11.08

Tuurilainen mies sai muun muassa hammasvaurioita.

Poliisi tutkii Tuurissa Etelä-Pohjanmaalla lauantai-iltana sattunutta pahoinpitelyä. Poikaporukka oli käynyt tuntemattoman miehen kimppuun kaataen tämän maahan ja hakaten hänen päätään maanpintaan. Tämän jälkeen miestä oli lyöty murskekivellä kasvoihin.

Miehelle tuli pahoinpitelyn seurauksena ainakin hammasvaurioita.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja sitä, mistä pahoinpitely oli saanut alkunsa.

Miestä ammuttiin jalkaan Ylivieskassa, kuusi ihmistä pidätetty

Sunnuntai 11.7.2010 klo 18.43
Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla ammuttiin miestä jalkaan lauantai-iltana.
Poliisin mukaan kuusi ihmistä on pidätetty ja tapausta tutkitaan tapon yrityksenä.
Poliisin mukaan ylivieskalaismiestä ammuttiin eläinsuojassa taajaman lähellä yhdeksän aikaan. Samassa yhteydessä erästä toista miestä lyötiin nyrkillä leukaan. Poliisin mukaan epäillyt poistuivat paikalta autolla. Noin tunti tapahtumien jälkeen poliisipartio otti seurueen kiinni Ylivieskan keskustassa. Jalkaan ammuttu mies vietiin ambulanssilla sairaalaan.
STT