A „cigányos” történeteket igen gyakran közzétevő Autózz blog a származást ismételten egyértelműsítő cikke következik:
Teljes erővel belerúgott a tükrömbe
Még december közepe táján olvashattátok egy névtelen levélküldő dupla posztjának első felvonását, íme a folytatás:

    Egyenrangú kereszteződés, jobbra senki, balra sem áll senki a kereszteződésben, döcögök tovább 30 körül, amikor is balról hallani vélem 4 álló gumi ismerős hangját... Megtekintem mi újság, egy ősrégi rozzant Merci csúszik felém keresztben, 4 állóra fékezett kerékkel, és marad vagy 30 centi mire továbbgurulok...

    Hibáztam: ijedtségemben a halántékomhoz emeltem az ujjamat és szépen artikuláltam hogy "hülye"... És rögtön kaptam egy pirosat. Keresztben 2x2 sávos út, forgalom, szépen megindulnak. Mellettem 5 méterre a megyei rendőrfőkapitányság.

    Merci megérkezik mögém, fájóan ismerős látvány a visszapillantóban, csak most a szintén rossz előérzetet keltő "nemmabarnult" jelzőt (Kuruc.info: a származás egyértelműsítésének kiemelése tőlünk) is hozzátehetjük a tankszerűen közeledő jóember leírásához. A "bevált" módszert próbáltam alkalmazni, zár, ablak 2 centire le, gondoltam megbeszéljük hogy melyik is az a jobbkézszabály.

    Ajtórángatás. Ordít. Emberünk lilul. Deja vu. Mennyi lehet egy oldalablak a FIAT bontóban.

    Itt közöltem vele, hogy épp a megyei RFK előtt állunk, hátha ez kicsit jobb belátásra téríti, de erre annyi volt a reakció, hogy jobbláb fel, tükörbe teljes erővel belerúg. Na ekkor kölcsön Puntoval voltam, annak megvan az a jó tulajdonsága hogy büntetlenül 90 fokban előre is ki lehet hajtani a tükröt, ergo nem történt semmi kár, csak tükör előre.

    Itt gondoltam, hogy nem kéne megvárni amíg ismét ablakon bemászás kezdődik, egyes, padló, lesz ami lesz alapon át a piroson, szépen besoroltam a keresztbe forgalomba (tudom, tudom... hülye posztoló :D ), és el.... Ez sem követett tovább...

    Ma már nem mutogatok senkinek, hagyom a hülyéket, menjenek, pedig nagyobb darab vagyok azóta én is, de azért egy szép boxer várakozik a kesztyűtartóban türelmesen.