A Tiszabővel szomszédos Fegyverneken már többször fordult elő erőszakos cselekedet, főleg az áttelepült cigányok által. Ebben az esetben azonban a történtek után a segítségünket kérték, hogy hozzuk nyilvánosságra az általuk leírtakat.
Szombat délután egy névnapi buliba volt hivatalos az egész család. Nagyon jól éreztük magunkat, mindaddig, míg hazafele nem indultunk.
Éjjel 11 körül sétálva indultunk el, négy felnőtt és két gyermek. A feleségemmel és a bátyám 9 éves kislányával mi előrébb jártunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy jó néhány ember csoportosul előttünk pár méterrel. Amikor közvetlenül melléjük értünk, az egyik cigány származású férfi megszólalt: - Mi van, mit nézel, nem tetszik valami? - Azt sem tudtam, kihez beszél, hiszen rá sem néztem, csak igyekeztem hazafele a családommal. Ekkor megfordultam, és a férfi már ütötte is a fejem, egy másik pedig mellkason rúgott. Ezt látva, bátyám – aki néhány házzal mögöttünk jött a feleségével és kisebb gyermekükkel – segítségünkre sietett, de mire felmérhette volna a helyzet súlyosságát, már őt is ütlegelni kezdte egy harmadik cigány. Próbáltuk magunkat védeni, de a gyerekekre való tekintettel inkább a menekülési útvonalat kerestük. Ekkor alattomosan egy negyedik férfi is rám támadt, aki jól ágyékon rúgott. Nagy nehezen el tudtam menekülni, de ekkor mind a négyen a bátyámra támadtak. Dulakodás közben letépték róla a pólóját, ütlegelték, majd az egyik neki szánt ütés a segítségére siető felesége arcát súrolta. Összeszedtem magam, és visszasiettem segíteni, közben megérkezett a másik bátyám is. Ekkora a feleségem már értesítette a rendőrséget, és a síró, remegő gyerekeket biztonságba helyezte.
Ezután az indulatok látszólag csitultak, mivel a négy támadó beszaladt az egyikőjük házába, de egy percen belül felfegyverkezve (karó, kapa, vascső, kard) újra megtámadtak bennünket, ordítva rohantak felénk „Most végetek, most megdöglötök!” felkiáltással. Mi visszakoztunk, és ekkorra megérkezett a rendőrség is, a támadók pedig eltüntettek minden fegyvernek látszó tárgyat. A rendőrök megérkezése után az ő jelenlétükben is életveszélyesen megfenyegettek bennünket, hogy kiirtják az egész családunkat. Feljelentést nem merünk tenni, mert féltjük a családunk életét, így a csak a rendőrség tett feljelentést hivatalból, azonban ez a négy személy már nem volt ismeretlen számukra. Bízunk benne, hogy a bilincsben előállított támadóknak nem lesz esélyük többet ártatlan emberekre támadni.
Amint az előző példa is mutatja, még mindig nem teljesült az a bizonyos két hetes ígéret! Sajnos egyre brutálisabb időszak fog ránk köszönteni, ha hagyjuk! Nem kívánom nagymértékben kommentálni, hiszen mindenki saját belátására, józan eszére bízom a döntést, de gondoljunk bele, mi van, ha nincs ott a testvére ennek a fiatalembernek, mi van, ha nem siet senki a segítségükre, akkor a rendőrség sem ment volna időben a helyszínre, mert akkor már nem lett volna, aki értesíti őket! Ez is előfordulhatott volna, de szerencsére ebben az esetben nem így történt! Mi tudjuk, hogy sok esetben másként van, azok a sértettek vagy nem mernek a nyilvánosság elé állni, vagy már nem is tudnak, mert a végkimenetel az nem volt ilyen „szerencsés”!
Szebb jövőt! 
Gábli Simonné Csík Ágnes
Fegyverneki SZJPE
Frissítés: Az MTI híre:
Négy férfi előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség, akik Fegyverneken az utcán megtámadtak két családot szombat éjjel - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.
Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint egy 25 éves fegyverneki férfi rátámadt egy 35 éves helybeli férfira és családjára. Később további három férfi is bekapcsolódott a családfő ütlegelésébe.
Az apának testvére próbált segíteni, aki szintén hazafelé tartott a családjával. Őt is megverték a támadók.
Többféle szúró-vágó eszköz is előkerült, a rendőrség kiérkezése után azokat elrejtették az elkövetők.
A szóvivő elmondta: a két megtámadott család egy-egy férfi tagja szenvedett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt vette őrizetbe a négy férfit, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
2. frissítés (szerda): Tegnap késő délután már ki engedték az egyik tettest - értesült portálunk.
A szomszéd átszólt neki, megkérdezve: "Kaptál valamit?", az meg nagy büszkén visszaszólt, hogy "Semmit". Este már egy nagy kutyával ment el otthonról, valószínűleg az esetleges megtorlástól tartva.
3. frissítés (csütörtök): Olvasónk írja:
Tegnap munkából hazaérve egyből a következőket kellett tapasztalnom: már 4-5-ösével járkálnak a retkek fényes nappal, arrafelé is, ahol a sértettek laknak. Lehetséges, hogy félnek, mióta nyilvánosságot kapott az ügy, vagy így akarják meg félemlíteni, akiket bántalmaztak.
Sajnos itt a magyarok nem mernek összefogni ellenük, mert cigány maffia gyerekeiről van szó, és senki nem akar bajt magának. Ráadásul több ilyen maffiózó család is van itt, Fegyverneken, és kapcsolatban állnak egymással, rögtön összefognak, ha veszélyben érzik magukat. Nagyon sokan vannak, ezért is nehéz ez a helyzet az itt élőknek, nem akarnak bajt maguknak, de a végtelenségig meghunyászkodni sem lehet! Szó szerint terrorizálják a fegyverneki lakosokat.
Szebb jövőt és további eredményes munkát nektek:
egy rendszeres olvasótok