A nemrég feltört Ashley Madison oldalon gyakorlatilag alig lehetett igazi nőt találni. A többség csak a felhasználók megtévesztésére volt jó.
Alig voltak valódi női felhasználói az Ashley Madison házasságtörő weboldalnak, derült ki a Gizmondo elemzéséből. A házasembereket megcsalásra buzdító szexpartnerkeresőt még júliusban törték fel, múlt héten pedig minden felhasználó adatait kiszivárogtatták: a botrány miatt többen beperelték a weboldalt, és volt, aki öngyilkosságot követett el.
A Gizmondo most elemezte a nyilvánosságra került adatokat, melyekből kiderült, hogy csak nagyon kevés férfi felhasználónak volt tényleg lehetősége a félrelépésre: a zsidó oldalon regisztrált 5,5 millió női profilból mindössze durván 12 ezer tartozhat valódi személyhez.
A kamuprofilok közül legalább tízezret maguk az oldal dolgozói hoztak létre, hiszen a regisztrációs e-mail cím esetükben @ashleymadison.com végű címre mutatott.
Az írásban az Ashley Madison oldalát egy utópisztikus világhoz hasonlították, ahol a nők már kihaltak, és robotokkal próbálják őket helyettesíteni a kiéhezett férfiak.
(Origó nyomán)
Kapcsolódó: