Miközben Izrael a békéről szónokol, amerikai hátszéllel serényen telepíti a zsidókat a megszállt Ciszjordániában. A K’fár Tápúáh nevű zsidó település melletti dombon „a kormány engedélye nélkül” elkezdtek építeni egy, úgynevezett előtelepülést, ahol az Izraeli Legfelsőbb Bíróság másfél évvel ezelőtti döntése alapján a határrendőrség és a katonaság ma éjjel és ma délelőtt a 39 épületből 17 épületet kiürített, s a lakóit, tíz családot, átszállították egy közeli zsidó településre és az izraeli K’fár-Szávába. A kiürítés során tizenegy rendőr megsérült, több ellenálló telepest letartóztattak – írja a Má’áriv, Jediot Áháronot című izraeli lap és a Divvúáh Risoni Fb-oldal.
Zoom
Zsidó telepesnőt tepernek le a rendőrök (fotók: Éhúd Ámikon)
Ma éjszaka több száz izraeli határrendőr és katona érkezett a megszállt Ciszjordániában már az 1980-as évek végén létesített, s a nemzetközi jog szerint illegális zsidó településnek számító K’fár Tápúáh (Almafalva – תפוח כפר) melletti dombon kialakított Nyugat-Tápúáh (Tápúáh-Má’áráv – תפוח-מערב) nevű, úgynevezett előtelepülésre. A héberül mááház-nak (מאחז) nevezett kolónia valójában egy olyan illegális létesítmény, előretolt állás, erősség, amely magját képezi a később kialakuló, a megszálló hatóságok által is elismert, megszálló zsidókkal benépesítendő településnek.
A felfegyverzett, szélsőséges kahanista fiatal zsidó férfiak és nők által létesített Tápúáh-Má’áráv nevű előtelepülésen ma éjszaka és a délelőtt folyamán nem azért ürítettek ki a 39 épület közül 17 épületet, mert azokat illegálisan húzták föl, hiszen a nemzetközi jog szerint – ami zsidókra csak a követel oldalon érvényes – a megszállt területen minden település, s annak minden épülete illegális. Ne tévesszen meg senkit a határrendőrség politikai döntésre történt ma éjszakai kivezénylése erre a zsidó előtelepülésre, illetve a magukat az ottani épületekben elbarikádozó fanatikusok kiürítésére vonatkozó parancs kiadása. A szélsőséges, a nemzetközi közvéleményt véleményét figyelmen kívül hagyó, zsidótelepítő Netanjáhu-kormány ugyanis ezt kiürítési színjátékot azért rendezte meg, mert a nagy barát, Donald Trump, állítólag az izraeli-palesztin viszályt végleg megoldó béketervvel kíván előrukkolni. A színjáték tényét igazolja az is, hogy a szélsőséges fiatalokat a nevezett Nyugat-Tápúáh településről autóbuszokon átszállították a közeli, a nemzetközi jog szerint szintén illegális ’Ofrá nevű zsidó településre.
Zoom
A rendőri intézkedésnek ellenálló zsidó telepes
Mindenesetre a több száz izraeli határrendőr ma éjszaka megérkezett Ciszjordániának a bibliai időkben Szamariának (héberül: Somron - שומרון) nevezett vidékére, ahol 1978-ban kezdték el építeni a K’fár Tápúáh nevű vallásos zsidó települést Jászúf palesztin falu szomszédságában. Később kahanista szélsőségesek Tápúáh-Má’áráv (Nyugat-Tápúáh) néven egy újabb zsidó település magját képező előtelepülést hoztak létre a közeli dombon. Az utóbbi település léte ellen Jászúf palesztin falu lakosai azzal az indokkal nyújtottak be keresetet az izraeli bíróságon, hogy az ott épült házak az ő földtulajdonukon állnak. Az Izraeli Legfelsőbb Bíróság hosszas huzavona után tavaly februárban úgy döntött, hogy az előtelepülés 39 épülete közül 17 valóban palesztin magánterületen épült, ám a többi teljesen legális, mert az utóbbiak úgynevezett „állami földterületre” épültek…
Az Izraeli Legfelsőbb Bíróság tehát már közel másfél éve úgy döntött, hogy az előtelepülés 17 épületét valóban az említett Jászúf palesztin falu lakosainak tulajdonát képező földterületeken építették, ezért azokat ki kell üríteni, és le kell bontani. A kiürítéssel az izraeli kormány azonban egészen ma reggelig várt, s a területrablók jelentős részét most is csak a közeli ’Ofrá zsidó településre szállították át, ahol kihallgatás nélkül szabadon engedtek. További negyven fiatal zsidó telepest pedig az izraeli K’fár- Szává városba szállítottak autóbusszal.
Zoom
Ő sem akart beszállni az autóbuszba
Mindenesetre a ma hajnalban elkezdődött határrendőrségi kiürítés túlságosan élethűre sikerült, mert a magukat elbarikádozó fiatal zsidó telepesek botokkal és dorongokkal támadtak a rendőrökre, s tojászáport is zúdítottak rájuk. A fanatikus zsidók kiürítése folyamán 11 határrendőr megsérült, hat telepest letartóztattak, míg a többit autóbusszal átszállították Efrájim Zuroff zsidó telepes házának is otthont adó ’Ofrá nevű zsidó településre. A határrendőrök ma hajnaltól kezdve az előtelepülés 39 épületéből mindössze tíz családot ürítettek ki.
El-Kudszi – Kuruc.info