Az izraeli légierő Gázavárosban ma délután fölrobbantotta a Katarból sugárzó El-Dzsázírá pánarab hírtévé és az AP amerikai és más nemzetközi hírügynökség irodáit magában foglaló 12 emeletes toronyépületet. Az El-Dzsázírá igazgatósága szerint az izraeli hadsereg a támadás előtt egy órával közölte az épület tulajdonosával és a nemzetközi sajtó munkatársaival, hogy hagyják el a toronyházat. Az izraeli hadsereg szóvivője: „Nagyon intenzív éjszaka előtt állunk” – írja palinfo.com és a Jedi’ot Áháronot.
Zoom
Az izraeli támadás következtében éppen megdől a 12 emeletes sajtóközpont
Zoom
Musztáfá Szoág, az El-Dzsázírá vezérigazgatója a gázavárosi 12 emeletes sajtóközpont romba döntését barbár cselekedetnek nevezte. Szoág a kiadott nyilatkozatában kifejtette: Az elvetemült izraeli katonai akció célja nem volt más, mint az, hogy a világ ne szerezhessen tudomást a Gázai övezetben elkövetett izraeli gyilkolászásról, a palesztin nép szenvedéseiről.
A Kudsz Press híre szerint az izraeli légierő ma délelőtt a Gázavárostól délnyugatra levő Tell el-Hávában lebombázta az Er-Raudá 2 nevű többemeletes lakóépületet. Hajnalban pedig a Gázavárosban levő Es-Sáti menekülttáborban bombáztak le egy polgári épületet, s öltek meg benne kilenc gyermeket és két asszonyt, egyazon család tagjait. Reggel a palesztinok életterét is teljesen elpusztítani kívánó izraeli hadsereg a Gázaváros tengerpartján megsemmisített számos halászhajót.
A Gázai övezet ellen hat napja tartó izraeli légitámadásoknak eddig 140 polgári személy, köztük 39 gyermek és 22 nő esett áldozatul. Közel ezer személy súlyosan megsebesült.
Hedi Silbermann vezérezredes, az izraeli hadsereg szóvivője nem sokkal ezelőtt a Jedi’ot Áháronotnak elmondta: Messze van még a tűzszünet. Csak a közepén tartunk a hadműveletnek, tovább folytatjuk, s nagyon-nagyon intenzív éjszaka előtt állunk”, fenyegetőzött az izraeli hadsereg szóvivője.
H. J. – Kuruc.info