Dr. 'Izz ed-Dín Abu el-'Ejs palesztin orvos péntek este éppen élő telefoninterjút adott az 'Áruc 'Eszer nevű izraeli tévének héber nyelven, amikor tanklövedék hatolt be a nagycsalád otthonába. A háttérben irtózatos ordítás, halálhörgés, majd az orvos felváltva héber és arab nyelven hozta a világ tudomására, hogy az izraeli katonák megölték a lányait, családja több más tagját pedig megsebesítették. Maga az orvos is megsebesült, de így is próbálta menteni még életben maradt hozzátartozóit.
A megsebesült palesztin orvos és az izraeli tévé stúdiójában ülő riporterek könyörgésére őt magát és életben maradt, de súlyosan megsebesült leányát, unokahúgát és egyik fivérét különböző izraeli kórházakba szállították.

Az orvos, akinek felesége néhány hónappal ezelőtt halt meg rákbetegségben, a zsidó agresszió kezdete óta nem járt be a munkahelyére, hanem a Bét Láhijában levő otthonukban igyekezett megóvni gyermekeit attól, amitől csak Isten óvhat meg bennünket. A tegnapi támadás folyamán nyolc gyermeke közül három leánya a zsidó barbarizmus áldozatává vált, a negyedik leánya és az unokahúga, valamint az egyik fivére súlyosan megsebesült.
A Má'árív című héber nyelvű napilap beszámolója szerint dr. 'Izz ed-Dín Abu el-'Ejs ruháján hatalmas vérfoltokkal szállították be az izraeli Tel Hásomér kórházba. Az orvos a kórház felvételi osztályán földre vetette magát és jajveszékelve kiabálta: „Elmentek a lányaim, elmentek a lányaim!”

A palesztin orvos egyik meggyilkolt, 18 éves leánya a közeljövőben kezdte volna el az egyetemi tanulmányait, a másik újságíró, míg a harmadik orvos szeretett volna lenni. „A lányaim szépek voltak, szerettek segíteni mindenkin. A lányaim a béke katonái voltak!”, kiabálta a palesztin orvos, majd hozzátette: „Ha ez a tragédia kiengeszteli Livnit, Bárákot és az izraeli vezetés többi tagjait, bárcsak az én lányaim lennének az utolsó áldozatok!” (Amint mi is hírül adtuk, a mocsadék gyilkosok ma reggel ismét ártatlan gyermekeket gyilkoltak – a szerk.)
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
(fotók: Ádi Jiszráéli)
 
 
A videoklip feliratozása:
Riporternő: Cipi Livni külügyminiszter... Igen, bocsánatot kérek, de most megszakítjuk híreinket, mert úgy néz ki, hogy kaptunk egy fontos gyorshírt.
Riporter: Igen, van valami igen érdekes gyorshír. Dr. Abu el-'Ejs van a vonalban, akivel már jó ideje beszélgetünk, de éppen most mondja, hogy találat érte az otthonát, családtagjai megsebesültek, egy részük pedig meghalt. Talán hadd játsszam be az orvos hangját. Megölték a családját. Az elmúlt napokban mi... Gondolom, egy kicsit én is felindult vagyok, mert... Dr. Abu el-'Ejs a Tel Hásomér kórház orvosa. Dr. Abu el-'Ejs, a tévéstúdióból beszélek önnel... Mindig attól tartott, hogy az ő családját is támadás érheti. A héten felvette a kapcsolatot Gábi Gázit újságíróval, mert számára ez az egyetlen lehetőség a...
Riporternő: Igen, majd vele is beszélgetünk néhány perc múlva...
Riporter: Röviden, dr. Abu el-'Ejst éppen most érte találat.
Dr. Abu Lejs hangja: Istenem! Istenem!
Riporter: Dr. Abu el-'Ejs, ki sebesült meg a családjában?
Dr. Abu el-'Ejs: Istenem! Istenem! Világ Teremtője!
Riporter: Nyolc gyermeke van, akikre a háború kezdete óta állandóan vigyázott a Bét Láhijában levő otthonukban. Talán az egyetlen, amit most tehetünk az, hogy segítséget kérünk mindenkitől, aki tud segíteni, talán az izraeli hadseregtől. Dr. Abu el-'Ejs, mondja csak, hol is van az ön háza? Hol tartózkodik most ön? Talán küldjünk önökért mentőket? Talán engedélyezik, hogy beszállítsák önöket a mentők.
Dr. Abu el-'Ejs: A lányaim fejét szétzúzta a lövedék! Megmondom pontosan tartózkodási helyünket. Istenem! Istenem! Teremtő Úr Istenem! Mentsd meg őket! Teremtő Uram!
Riporter: Több napon keresztül hívott engem és kérte, hogy kijöhessen onnan, sőt mi több, hogy kihozhassa a gyermekeit is. Egész idő alatt igyekeztünk figyelemmel kísérni sorsának alakulását, s a mostani beszélgetésünk is erre irányult, de közben találat érte a házát. El kell mondanom önöknek, hogy képtelen vagyok megszakítani ezt a beszélgetést, s nem is teszem.
Dr. Abu el-'Ejs: Istenem, megölték a lányaimat! Istenem, megölték a lányaimat!
Riporter: Az egyetlen, amit most tehetünk, hogy talán innen kéréssel fordulunk azokhoz, akik hallanak bennünket az izraeli hadseregből... Talán lehetne tenni valamit érte... Dr. Abu el-'Ejs, én emlékszem, hogy ön bizonyos útelágazás mellett lakik.
Dr. Abu el-'Ejs: A Zimno útelágazás mellett.
Riporter: Hogy mondja?
Dr. Abu el-'Ejs: A Zimno útelágazás mellett.
Riporter: Igen, ezt már egy héttel ezelőtt is szerettük volna tisztázni, amikor az izraeli hadsereg egyik tankja megállt a ön háza mellett... Nem tudom, talán az izraeli hadsereg szóvivője, vagy valaki más hall-e bennünket. A Zimno útelágazáshoz talán megérkezhetnek most a vörös jelzéssel ellátott mentőautók... hogy kórházba szállítsák dr. Abu el-'Ejst, a Tel Hásomér kórház orvosát és családtagjait. Tényleg, kérem önöket, hogy próbáljanak segíteni! Nem vagyok képes megszakítani ezt a beszélgetést. Nem tudom megszakítani a beszélgetést!
Riporternő: Azt javaslom, hogy egy időre most búcsúzzunk el tőled, s te pedig folytasd vele a beszélgetést. Itt van velünk dr. Abu el-'Ejs kolléganője, majd kapcsoljuk Áskelont.
Dr. Abu el-'Ejs kórházba szállítás után
Dr. Abu el-'Ejs életben maradt lányának kórházba szállítása