Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:10 Legalább tíz halottja van a bejrúti robbanásnak, sok a sebesült20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel16:06 Állandóvá teszik az amerikai katonai jelenlétet Lengyelországban15:42 Lukasenka azt ígéri, hogy néhány év alatt megduplázza az átlagbért15:11 Már megint félreismertük ezeket a derék romákat: ők békés, polgári úton akarták intézni az érdi ügyet
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Cigánybűnözés ::

Franciaország jobban teljesít: kétszer annyi cigánytelepet számoltak fel tavaly, mint 2012-ben

Reklám

Kétszer annyi kelet-európai "romát" küldött el a francia rendőrség az illegálisan kialakított cigánytelepekről tavaly, mint 2012-ben - derült ki az Emberi Jogok Ligája és az Európai Roma Jogok Központja kedden nyilvánosságra hozott jelentéséből.
A tanulmány szerint 2013-ban a hatóságok a 400 cigánytelep közül 163-at számoltak fel, ahonnan 19 ezer 380 "embert" küldtek el, míg 2012-ben 97 illegális táborhelyet szüntetett meg a rendőrség, ahol addig 9404-en éltek.
Két évvel ezelőtt 8455 cigányt küldtek el.
Tavaly 22 esetben tűz miatt volt szükség a telepek felszámolására, amely 2157 ott élő "embert" érintett.
A lakhatás biztosításáért felelős tárcaközi bizottság (Dihal) összesítése szerint Franciaországban mintegy 17 ezer kelet-európai, elsősorban Romániából és Bulgáriából érkezett cigány él mintegy 400 illegálisan kialakított bádogvárosban. Az elküldött "emberek" száma azért haladja meg ezt a számot, mert elfordul, hogy egyeseket egy évben többször is kitelepítenek.
A jelentés szerint "az erőltetett kiürítések a romákat kirekesztő politika megnyilvánulásai", amely a szervezetek szerint romlott a baloldali kormány idején. "A hatóságok csak egyet szeretnének elérni: hogy menjenek vissza oda, ahonnan jöttek" - olvasható a tanulmányban. A civil szervezetek arra hívják fel a figyelmet, hogy ez a politika "igazolhatatlan, drága és értelmetlen", mert nem akadályozza meg a kelet-európai "romákat" abban, hogy visszatérjenek Franciaországba.
A Franciaországban élő kelet-európai retkek száma egyébként évek óta nem változik, a kiutasítások után általában ugyanazok mennek vissza.
Manuel Valls belügyminiszter többször is hangoztatta, hogy a kelet-európai cigányokat érintő politikájának lényege az illegális táborhelyek felszámolása, majd az "integráció" vagy a "családok visszatérése a származási országba". Szeptemberben nagy megrökönyödést váltott ki azzal, hogy kimondta az igazat, ti. hogy a "romák" többsége nem akar beilleszkedni a francia társadalomba. (És egyetlen másikba sem - tehetnénk hozzá.)
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready