2021. június 22., kedd, Ákos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:04 Három átkelőhely nyit újra a magyar-"szerb", egy a magyar-"román" határon19:39 Részleges kegyelemben részesültek az elítélt katalán függetlenségi vezetők19:10 Tizenhárom EU-tagállam állított ki degenerációs bizonyítványt magáról18:45 Toroczkai: a hatalom a cigánybűnözők oldalára állt Jászapátiban18:27 Forróság és sivatagi por érkezik Afrika felől17:55 "Boylove" példája is mutatja, mennyit ér a pedofilok esetében a felfüggesztett17:41 Utolsó útjára kísérték Jankovics Marcellt17:10 "Ha szóltok a rendőröknek, beveszek egy viagrát, és megerőszakollak!"17:02 A müncheni helyett más stadionokat világítanak ki az érzékenyítésbe teljesen belehülyült németek16:34 Szabadlábra kerül az áldozatát megerőszakoló, majd elevenen megégető cigánybűnöző16:12 "Precedens nélküli": a Vatikán a buzivédő törvénytervezet módosítására szólította fel az olasz kormányt15:38 Tarsolykincsekből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban15:10 Észak-Koreába továbbra sem mer belépni a vírus14:51 Medve támadott meg egy turistacsoportot Szibériában14:20 0,9 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Porosenko az ukrán elnökválasztás előtt Izraelben titokban találkozott Peresszel és Liebermannal

Reklám

A Krím félsziget, majd azt követően a kelet-ukrajnai helyzet előidézte, nemzetközivé terebélyesedett válság kezdetén Izrael kifelé igyekezett a semlegesesség álarcát ölteni, ám ezúttal is kiderült, hogy a zsidó állam nagyon is érdekelt a Ukrajnában zajló események alakulásában, illetve alakításában. Röviddel az ukrán elnökválasztás előtt a "csokoládékirálynak" is nevezett Petro Porosenko titokban Izraelbe utazott, ahol találkozott Simon Peresz elnökkel és Ávigdor Lieberman külügyminiszterrel.

Petro Porosenko (balról az első) Ávigdor Liebermannal (Fotó: Kikár Há-Sábát)
Porosenko izraeli útját kezdetben igyekeztek titokban tartani, ám a sajtó, elsősorban a nagybányai születésű Somfalvy Attila a Jediot Áháronot című lapban felfedte és megírta az akkor még csak ukrán elnökjelölt szentföldi látogatását. Simon Peresz hivatala a sajtóbeli felfedés után kénytelen volt hivatalos közleményt kiadni Porosenko látogatásáról, kiemelvén, hogy az ukrán politikus köszönetet mondott Izraelnek a kijevi Függetlenség terén megsebesült személyeknek nyújtott orvosi segítségért.

Porosenko (balról a második) izraeliek társaságában (Fotó: Kikár Há-Sábát)
Petro Porosenko (eredeti nevén: Walzmann) zsidósága az elmúlt napokban a sajtóban több helyütt is téma volt. Az izraeli lapok már korábban megírták, hogy az ukrán elnök apja zsidó, s a "csokoládékirályt", korábbi ukrán külügyminisztert eredetileg Walzmannak hívták, ám nevét ukránosította. A vallásos izraeli portálok azonban megjegyzik, hogy Porosenkónak csak az apja (egyesek szerint csak az apai nagyapja) volt zsidó, ezért a zsidó vallástörvény (háláchá) szerint Walzmann valójában nem is zsidó.
Mindenesetre Jáákov Dov Bleich, Ukrajna országos főrabbija ezzel kapcsolatban a zsidó vallástörvénynek szellemében óvatosan fogalmaz, még akkor is, ha következő mondatával mégiscsak azt sejteti, hogy Porosenko teljes értékű zsidó lehet: "A győztes Petro Porosenko az ukrajnai zsidó közösség rajongójaként ismeretes, szoros kapcsolatot tart fönn az ukrajnai zsidó politikusokkal", idézi a Kikár Há-Sábát című ortodox portál az ukrajnai főrabbit, majd így folytatja: "Porosenko zsidó eredetű, sőt egyesek szerint teljesen zsidó. Mindenesetre nem árt felidézni: a királyok és miniszterek szíve Isten kezében van", mondta az ukrajnai főrabbi.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready