Olaszországban május hónapja a hagyományos Madonna-felvonulásoké. 2015. május 10-én a ravennai provinciában lévő Conselicében is megtartották a felvonulást, amit ott Dante úti felvonulásnak neveznek.
Amikor a felvonulók egy iszlám kulturális központ előtt mentek el, muszlim fiatalok kijöttek, és az elvonuló keresztényeket sértegettek és fenyegették. A bekiabálások és a sértegetések olyan erősek voltak, hogy a felvonulás egy pillanatra megállt.
Nemcsak olyan muszlimok voltak, akik éppen akkor érkeztek, hanem többgenerációsak is, akik már ott születtek.
Capo Rizzuto, Olaszország: bevándorlók tüntetnek a főúton: „WiFit és pénzt akarunk”
Bevándorlók tüntetést rendeztek a befogadóközpont közelében, hogy a körülményeik miatt panaszkodjanak, és hogy a vízumkiadás meggyorsítását követeljék. A menedékkérők ezért elzárták a fogadóközpont kapuját, majd köveket dobáltak a rendőrökre. Az összecsapás kora délutánig elhúzódott.
Zoom
Leonardo Sacco, a Misericordie segélyszervezet alelnöke elmondta: „WiFit akarnak a szállodában, pénzt kérnek a zsebpénz helyett, és panaszt nyújtanak be az olyan ételek miatt, mint a lasagne, amit nem szeretnek.”
Nem ez a menekültek első tiltakozása. A múltban már részben vagy teljesen eltorlaszolták a forgalmat.
A tüntetés miatt az autóforgalmat a 106-os autópálya egy részén lezárták, három érkező repülőgépjáratot Terme repülőtér felé fordítottak, valamint három induló járatot töröltek.
Hidra