A Nyugat arab szövetségeseinek pénzén fölhizlalt és amerikai katonák segítségével kiképzett terrorszervezet a Dabiq elnevezésű angol nyelvű honlapon jelentette be, hogy Pakisztánban nukleáris fegyvert kíván vásárolni, melyet azután az Egyesült Államokban vetne be. Az iszlamisták még azt is közölték, hogy az atombombát Mexikó felől fogják becsempészni az USA-ba, és a jövő esztendő folyamán robbantják majd fel.
Az immár két és fél éve a dzsihádisták fogságában lévő brit újságíró, John Cantlie pedig arról tájékoztatta a nagyvilágot, hogy az Iszlám Állam „több millió dollárral rendelkezik, melynek segítségével, a korrupt hivatalnokokkal kapcsolatban álló fegyverkereskedők révén nukleáris eszközhöz juthat Pakisztánban”. A brit újságíró közölte továbbá, hogy a megvásárolt atomfegyvert „a szárazföldön fogják Líbiába juttatni, onnan pedig a mudzsahedinek Nigériába szállítják”. A végállomás pedig Mexikó lesz – rémisztgették a dzsihádisták a Cantle szájába adott szöveggel az amerikaiakat.
A brit újságíró azután a következőképpen folytatja: „Onnan pedig csak egy ugrás az USA valamely csempészalagúton át... a terroristák pedig könnyen elvegyülhetnek a többi 12 millió illegális bevándorló között, egy atombombával az autójuk csomagtartójában”.
Igaz, az Iszlám Állam szócsöveként használt brit újságíró maga is elismerte, hogy jövendölése „talán túlzás”, de, mint írja, az általa felvázolt „forgatókönyv a nyugati titkosszolgálatok félelmeinek kifejeződése, és megvalósulása határozottan valószínűbb ma, mint akár egy évvel ezelőtt”.
John Cantlie egyébiránt egy brit fotóriporter, aki 2012 novemberében az azóta lefejezett amerikai újságíróval, James Foley-val együtt került a dzsihádisták fogságába. Az eltelt két és fél év folyamán számos videón tűnt fel, melyekben az iszlám Állam (valamint a mögötte álló erők) propagandaüzeneteit közvetíti.
Perge Ottó - Press TV nyomán