Lövöldözés tört ki egy franciaországi cigánytáborban. Négyen meghaltak, köztük egy kisgyerek és egy rendőr is. Szemtanúk szerint egy részeg férfi volt a támadó, akit csak úgy tudtak megállítani a rendőrök, hogy lábon lőtték. A tűzharcban egyébként további két egyenruhás is megsebesült.
Kedden este a Párizstól 110 kilométerre fekvő Somme régióban nyitott tüzet egy részeg férfi. Négy embert ölt meg, közte egy nőt, egy 40 év körüli férfit és egy csecsemőt. A lövöldözésben hárman, köztük egy kisgyermek is megsebesült.
„Odament egy lakókocsihoz, rálőtt egy nőre, két gyerekére és nagyszüleikre, majd elment. Mivel a csendőrség a közelben van, gyorsan kiérkeztek az egyenruhások. Amikor meglátta őket, többször rájuk lőtt, egyiküket megsebesítette, egy másikat megölt. Visszalőttek, ez gyorsan véget vetett a tragédiának” – számolt be róla Barnard Farret ügyész.
A rendőrök a támadót lábon lőtték és őrizetbe vették. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy a férfi miért nyitott tüzet. Szemtanúk szerint egy verekedés fajult el a táborban.
„Nem tudjuk, miért lőtt, azonban annyit mondhatunk, hogy részegnek látszott” – mondta az ügyész.
Az áldozatok hozzátartozóinak Francois Hollande francia elnök részvétét fejezte ki a történtek miatt. Sajtójelentések szerint a környéken továbbra is feszült a légkör, egy helyszínről tudósító újságírót megvertek, többet pedig megfenyegettek a cigányok. A kórházat, ahová a sérülteket szállították, rendőrök őrzik, mert túl sok hozzátartozó akart bejutni az épületbe.
(MNO - HírTV nyomán)