Újabb áldozatok jelentkeztek. Jelen állás szerint három lány ismerte föl benne a támadóját. A menekültstátuszra pályázó férfi háromszor váltott személyazonosságot. Alább az Il Giornale című olasz napilap cikke egy nagy formátumú kontinensfoglalóról.
A valódi nevét senki nem ismeri. Nem tudják sem a hatóságoknál, sem a prefektúrákon, és Alfanónak (az olasz belügyminiszter - ford. megj.) sincs a leghalványabb sejtelme sem róla.
Többször is megváltoztatta a személyazonosságát. Csak annyi bizonyos, hogy egy bevándorlóval van dolgunk, aki a menekültstátusz megszerzésére vár, és már több nőt is molesztált. Három áldozatról tudunk, mindannyian fiatal lányok, akik közt kiskorúak is vannak.

Azt állítja, Karl Marxnak hívják. Ez év májusában ért partot Lampedusánál, 22 éves, és a Renzi-kormány egy montegaldai hotelben szállásolta el Vicenza mellett. Mialatt arra várt, hogy megszerezze a menedékjogot, amit – a jelek szerint – Olaszország azoknak is megad, akikről egyáltalán nem tud semmit, kedve szottyant arra, hogy olasz lányokat erőszakoljon meg. Egyelőre három feljelentés érkezett, de lehetséges, hogy sokkal több esetről van szó. Elsőként egy tizenhét éves lány jelentkezett a csendőröknél. Elmondása szerint őt július 30-án, Padova térségében molesztálta, amikor egy padon ülve a barátnőit várta. „Karl Marx”, aki egy a menekültek befogadására rendelkezésre bocsátott közeli hotelben volt elszállásolva, odament hozzá, majd az első próbálkozások után mindenhol fogdosni kezdte. A lánynak csak néhány másodperc múlva sikerült kiszabadítania magát a „menekült” szoros öleléséből és elszaladnia. A történtek után rögtön értesítette az apját, ő pedig a csendőröket, akik egy bicikli nyergében találtak rá a bevándorlóra és letartóztatták.
De nem ez volt az egyetlen erőszakos cselekedete. Alighogy a padovai rendfenntartó erők közzétették az erőszaktevő fényképét, újabb lányok szedték össze a bátorságukat, és tettek bejelentést az őket ért erőszakról. Egy nagykorú vicenzai lány jelentkezett a csendőröknél, és feljelentést tett a 22 éves, személyazonosságát háromszor is megváltoztató, Maliból származó férfi ellen, akinek ez volt a második erőszakos cselekménye. (A helyi sajtó híradásai szerint megvan a valódi neve: Yaya Kruballynak hívják. A Karl Marx mellett más személyazonosságokat is használt, gyakran az olaszországi befogadóállomásokon lakó más "menekültekét").
Tegnap (a cikk csütörtöki - a szerk.) azonban újabb aggasztó hír érkezett: a bevándorló által molesztált lányok száma háromra emelkedett. Egy tizenöt éves lány elmondta, hogy „Karl Marx” angolul beszélve odament hozzá, majd tapogatni kezdte, megpróbálta megcsókolni, és az intim testrészéhez nyúlt. A rémült lány felsikoltott, kiszabadította magát a karjaiból és elfutott.
Yaya Krubally jelenleg börtönben ül, a lányok és az olaszok pedig várják a válaszokat. Hogyan lehetséges, hogy a prefektúrákon semmit sem tudnak a befogadóállomásokon elhelyezett menekültekről? Hogyan lehetséges, hogy megváltoztatva személyazonosságukat Olaszország-szerte szabadon, büntetlenül követhetnek el erőszakos cselekményeket? A vicenzai „Karl Marx” Padováig ment, hogy erőszakot kövessen el nőkön. És senki nem tudott róla semmit.
„Lecsapott egy, a több ezernyi, arc és személyazonosság nélküli fantom közül, akik kedvük szerint kószálhatnak Venetóban. – mondta Luca Zaia (tartományi elnök, Északi Liga - ford. megj.) – Sajnos nem voltunk elég előrelátóak, hogy a lehetőségeinkhez mérten erőteljes, gyakori vészjelzéseket küldjünk arról, hogy az eluralkodott káoszban ehhez hasonló, vérlázító bűncselekmények történhetnek. Ezt a bűnözőt a csendőröknek sikerült elfogniuk, és most már nincs más hátra, mint elhajítani a cella kulcsát, ezzel együtt cáfolhatatlan bizonyítékunk van – nem az első, és attól tartok, hogy sajnos nem is az utolsó – a több sebből vérző azonosítási eljárás teljes csődjére.”
A kémiai kasztráció a megoldás
Padova polgármestere, Massimo Bitonci (Északi Liga - ford. megj.) is egyetértőleg nyilatkozott: „A kémiai kasztráció a megoldás – írta Facebook-profilján. – Nagyon súlyos dologról van szó, ami ráébreszt minket arra, hogy néhány észak-európai országhoz hasonlóan ilyen esetekben, a gyerekek és fiatalkorúak sérelmére elkövetett nemi erkölcs elleni bűntetteknél Olaszországban is be kellene vezetni a kémiai kasztrációt. Ahogy már jó ideje mondom, ezek veszedelmes emberek. Nem tartható az a gyakorlat, hogy efféle emberek, akik nincsenek tökéletesen beazonosítva, és nem rendelkeznek politikai menekültstátusszal, az utcáinkon lófrálhassanak.”
Ezzel szemben Alfano továbbra is ott tartja őket, ellenőrzés nélkül, aminek az árát az olasz lányok fizetik majd meg.
(Kuruc.info - Il Giornale nyomán)