Elbocsátották egy erkölcsös gondolkodását nyíltan felvállaló keresztény buszsofőrt, mert azt nyilatkozta, hogy nem vállalná el olyan busz vezetését, ami a városa buzifelvonulását támogatja.
"Behívattak és felolvastak előttem egy határozatot, amiben az állt, hogy többé már nem dolgozom a vállalatnak" - mondta Jesse Rau, a kanadai Calgary Transit Authority korábbi alkalmazottja. A cég két héttel korábban leplezett le ünnepélyesen egy "büszkeség buszt", ami szivárványszínekben pompázva a Calgary Pride nevű buzifesztivált népszerűsíti a "Ride with Pride" ('utazz büszkén!') szlogennel.
Zoom
Hát nem toleráns?
Rau a múlt héten "vállalta fel nyilvánosan", hogy nem vezetné a buszt ami "ennyire radikális szexuális mozgalmat" népszerűsít. "Keresztényként hiszem, hogy a Biblia Isten szava, ami azt tanítja, hogy a szexuális erkölcstelenség bűn. Semmiképp sem akarok olyan viselkedést és életstílust támogatni, ami még jobban elidegeníti az embereket Istentől, és ami még több kudarcot és szenvedést hoz az életükbe."

Jesse Rau és felesége
A férfit múlt szerdán öt órán keresztül "vallatták" munkaadói, amit ő engedelmesen tűrt, mivel szerette volna megtartani a munkáját. A kérdések nem a munkahelyi kötelezettségekkel, hanem a magánéletével és a lelkiismereti meggyőződésével kapcsolatosak voltak. Másnap reggel közölték vele, hogy elbocsátják. A legfőbb ok az volt, hogy Rau posztolt egy képet a Facebookon, ami a köcsögmozgalom diktatórikus mivoltára figyelmeztetett.
Zoom
Rau kétgyermekes apaként maradt munka nélkül
Rau nem fellebbezhet a döntés ellen, mivel egyéves próbaidejét még nem töltötte le. "Azt hiszem, ez egy jó lehetőség arra, hogy a kanadaiak végre észrevegyék, hogyan nyomja keresztül az embereken a nézeteit ez az átideologizált szexuális mozgalom" - összegezte a Rau, aki kétgyermekes apaként maradt munka nélkül.
(Konzervatív Család - lifesitenews.com nyomán)