Szeptember 17-én Jersey City (New Jersey, USA) oktatási tanácsa meghallgatást tartott, hogy a 2015-ben szeptember 24-ére eső muszlim ünnep, az Eid al-Adha iskolaszüneti nap legyen-e.
A meghallgatás végén a tanács a javaslat ellen döntött. Azzal érveltek, hogy nem lehet csupán néhány napos értesítéssel öt-tízezer munkába járó embert arra kényszeríteni, hogy gyorsan találjon megoldást gyermekei elhelyezésére. Mindamellett hozzátették, hogy szülői engedéllyel a muszlim gyerekek egy napra otthon maradhatnak vallásgyakorlás céljából.
Polkorrekt okból persze fel sem merült az a legkézenfekvőbb válasz, hogy az USA bármelyik városában egy muszlim ünnepet ugyan miért is kellene hivatalos iskolaszüneti nappá nyilvánítani…
Amikor kiderült, hogy nem zárják be arra a napra az iskolákat, felfordulás kezdődött: volt ott dühös kivonulás, diszkrimináció felemlegetése, meg hogy nem engedik a gyereket ünnepelni (mint láttuk, a tanácsnak nem volt kifogása, hogy szülői engedéllyel a gyerek egy napot kivegyen, de az nekik nem elég, mert legyen a szünnap hivatalos), a tanács és a rendszer általi eltaszítottságról szóló nyilatkozat, síró kislány, valamint fenyegetőzés:
„Többé már nem a kisebbség vagyunk. Ez tisztán látszik a ma estéből. Hamarosan mi leszünk a többség.”
A muszlimok valójában Jersey City 4,2%-át alkotják, tehát az abszolút többségtől még távol vannak, viszont az elgondolkodtató, hogy ha már most ennyire követelőzőek, mi lesz akkor, ha a létszámuk valóban megnő.
Hidra - Kuruc.info
Forrás:
Jersey City School Board Meeting Gets Heated During Debate Over Closing for Muslim Holiday
By Brian Thompson
Updated at 11:59 PM EDT on Thursday, Sep 17, 2015
http://www.nbcnewyork.com/news/local/Jersey-City-Schools-Meeting-Proposal-Close-Muslim-Holiday-September-24-328135831.html
Angry Muslims Taunt NJ School Officials: “We’re Going to Be the Majority Soon”
https://www.youtube.com/watch?v=6pzGZkps49Q