A nyugati „szabad” sajtóban valami miatt nem kapott nyilvánosságot az a beszéd, amelyet Basar al-Dzsafari, Szíria ENSZ-nagykövete mondott el szeptember 16-án. Holott bennünket és Európát alapjaiban „érint”. Jellemző, hogy a beszéd szövegét egy német blog hozta nyilvánosságra szeptember 24-én. A nyugati médiának túlzottan őszinte beszédből közlünk szemelvényeket.
Szeptember 16-án az ENSZ Biztonsági Tanácsa a közel-keleti „humanitárius helyzetről” tartott ülésén vitattak meg két elfogadott ENSZ-határozatot. Bemutatták az ezzel kapcsolatos jelentést. Erre válaszolt a szír nagykövet.
Zoom
Basar al-Dzsafari, Szíria ENSZ-nagykövete
A beszédet közlő blog bevezetőjében felteszi a kérdést: hány embert, gyereket ölnek meg Szíriában naponta az amerikai-német vezetésű nyugati szankciók miatt? Az országot elpusztítják és bombázzák. Ezzel egy időben a terroristákat fizetik és védik. „Erről a német propagandatévékben egyáltalában nem lehet értesülni”. Zárójelben jegyezzük meg: nem csak onnan nem.
A nagykövet felsorolta, hogy mely terrorista csoportokat mely országok finanszírozzák, Törökországtól Kataron át Jordániáig. Damaszkusz külső kerületeiben egy Szaúd-Arábia által finanszírozott terrorista csoport, „Az Iszlám Hadserege” öldököl és pusztít.
A nagykövet megdöbbenésének adott hangot, amiért a jelentés e csoportokról nem „terrorcsoportokként”, hanem mint „nem állami, felfegyverzett csoportokról” tesz említést. Szíriában az emberi szenvedést ezek okozzák. A nemzetközi média a „menekültek jelenségét” állítja középpontba, holott mindez egyik terméke az okozott rombolásnak és százezrek meggyilkolásának. A terrorszervezetek szíriai és iraki kőolajat adnak el az Európai Uniónak török közvetítőkön keresztül, és eladásra elsősorban Londonba csempészik a műkincseket. Mármint azon részüket, amelyeket nem pusztítanak el a helyszínen.
Szíriába a nyugati országokból tízezrével áramlanak a terroristák. Szíria számos területén a gyerekek nem tudnak iskolába járni. Nem csak azért, mert az iskolaépületeket szétbombázták, de azért is, mert a szülők féltik a gyermekeiket a terrortámadásoktól.
A Nyugat hozta létre az Iszlám Állam terrorszervezetet, miközben a leszbikusok, homokosok és a transzszexuálisok védelme foglalkoztatja a leginkább.
A nagykövet feltette a kérdést, hogyha terroristáknak nevezik azokat, akik az USA-ban, Franciaországban, Spanyolországban, Nagy-Britanniában terrorcselekményt hajtanak végre, akkor azok, akik ugyanezt teszik Szíriában, miért nem nevezhetők terroristáknak? Miért nevezik őket „nem állami felfegyverzett csoportoknak”?.
Majd ezt mondta:
„Reménykedve reménykedem, hogy a szíriai válságot – függetlenül egyes kormányok beavatkozó politikai tevékenységüktől, beleértve a Biztonsági Tanács egyes tagjait – kezelni fogják. A szírek szenvedése nő és megsokszorozódik. Elég ebből! Szenvedésünk nem árucikk és nem vagyunk ’erkölcstelen üzletek bazárja’, ahol népünk fájdalmával kereskednek. Nem akarjuk, hogy népünk más országokba vándoroljon ki!...
Sokkal inkább arra van szükségünk, hogy a Putyin elnök által javasolt kezdeményezés létrejöjjön, vagyis egy koalíció a terrorizmus elleni harc érdekében!
Köszönöm, elnök úr!”
– fejezte be beszédét Szíria ENSZ képviselője.
Szalonna János - Kuruc.info