A Kercsi-szoros építési munkálatai, amelyek az élet útját hozzák létre teljes gőzerővel folynak – idézi Szergej Akszenovot, a Krími Köztársaság elnökét a Rusvesna.
Szavai szerint nagyjából négyezer ember vesz részt az építésében. Dmitrij Kozak, orosz miniszterelnök helyettes, Szergej Akszenov, a Krími Köztársaság vezetője, Benjámin Kondratyev, a Krasznodari terület kormányzója és Roman Sztarovojt, a Roszavtodor vezetője csütörtökön indították el a Krasznodari területen épített hídhoz vezető negyven kilométeres M-25 autópálya építését.
„A híd épül, minden rendben. Mindkét oldalon mozgósítják az erőket. Az építésben négyezer ember fog részt venni. Felépültek az építők ideiglenes szállásai. A folyamat elindult. Ez az élet útja” – mondta Akszenov. Szavai szerint jelen pillanatban 150 Krímről származó kercsi lakos és 250 Krasznodori területről származó ember vesz részt az építésen.
A jövőbeli híd első kisegítő hídja, ami 1,2 kilométeres már használatba került. Az ideiglenes híd 58 támpillérre épült és a jégnek, valamint az árú és járműforgalom hatásainak is ellenáll. Az elkövetkező évben további két ilyen hidat építenek fel Tuzla sziget és a kercsi partok között.
(Kárpáthír)