Az Egyesült Államok nem működik együtt katonailag Oroszországgal Szíriában, mert Moszkva stratégiája tragikusan téves - jelentette ki szerdán Ash Carter amerikai védelmi miniszter Rómában. Moszkva szerint az USA ki akar bújni az Iszlám Állam elleni harc alól.
"Nem készülünk együttműködni egy általunk tévesnek minősített stratégiával. Megmagyaráztuk, hogy ez tragikusan hibás Oroszország részéről" - mondta olaszországi látogatása során Ash Carter amerikai védelmi miniszter. Szerinte viszont a pilóták biztonságát érintő technikai részletekről hajlandóak egyeztetni Moszkvával.
Az orosz védelmi minisztérium is megszólalt, azt közölték, hogy szerintük az USA kibújik az iszlám Állam elleni harc alól azzal, hogy nem osztja meg Oroszországgal a vonatkozó hírszerzési adatokat.
"Más országbeli partnereinknek, akik tényleg ellenséget látnak az Iszlám Államban, aktívan segíteniük kell a bázisokról, raktárakról, parancsnoki posztokról és kiképző táborokról szóló adatokkal" - mondta Igor Konasenkov vezérőrnagy, minisztériumi szóvivő a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva.
"Akinek láthatóan ellenkező véleménye van erről a terrorista szervezetről, az folyton okot keres rá, hogy elutasítsa az együttműködést velünk a nemzetközi terrorizmus elleni harcban" - jelentette ki, Washingtonra utalva.
(MTI)