Rendkívül élesen bírálták Angela Merkelt pártja, az álkonzervatív CDU egy szerda esti rendezvényén, amelyen a hazáját sírba vinni kívánó pártelnök-kancellár ismét elutasította a német határok lezárására irányuló követeléseket.
Zoom
A Szászország tartományi Schkeuditzban nagyjából ezer párttag vett részt a CDU fórumán. Egyikük egy transzparenst tartott fel, amelyen az a felirat állt, hogy "Állítsuk meg a menekültkáoszt, őrizzük meg a német kultúrát és értékeket, fosszuk meg trónjától Merkelt!" - számolt be hírportálján a Mitteldeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság.
 
Zoom
Az egyik felszólaló hangsúlyozta, hogy a lakosság széles rétegei már hallani sem akarják a kancellár sokat idézett állítását, miszerint "sikerülni fog", vagyis Németország sikerrel megbirkózik a bevándorlóválsággal.
Egy másik felszólaló úgy vélte, nemzeti katasztrófa következik be, ha nem tartóztatják fel a "menekült"áradatot.
Többen a határok azonnali lezárását követelték. Mások sürgették, hogy a törvényhozás az alaptörvény módosításával hivatalosan rögzítse a befogadható "menekültek" maximális számát.
Angela Merkel a fórum elején tartott előadásában kiemelte, szerinte "kevéssé valószínű, hogy lehetséges volna hatékonyan lezárni Németországot a menedékkérők előtt". Ez "még egy kerítéssel is nehezen megy" - hazudozott a kancellár.
Hozzátette, hogy a háború vagy üldöztetés, elnyomás elől menekülő emberek közül korlátozás nélkül mindenkit megillet a menedékjog és a védelem. A németországi maradásra nagy eséllyel rendelkező menedékkérők előtt pedig "meg kell nyitni a beilleszkedés lehetőségét".
Ugyanakkor a védelemre nem szoruló menedékkérőket vissza kell vezetni hazájukba. "El kell mondanunk, hogy ebben még messze nem vagyunk elég jók" - ismerte el Merkel, hogy még azt sem küldik vissza, akiről egyértelműen kiderül, hogy nem más, mint egy pofátlan élősködő.
(Kuruc.info - MTI nyomán)