A zárt láncú tv megörökítette azt az elborzasztó pillanatot, amikor a keresztény, hatgyermekes apára csuklyás verőlegények csákánynyéllel brutálisan rátámadtak, akik "istenkáromlóként" vették célba, mert áttért az iszlámról a kereszténységre.
  • Nissar Hussainnak eltörött a térdkalácsa és a karja, agyrázkódást szenvedett
  • A vallási indíttatású támadást Hussain úr otthonának zárt láncú tv-je megörökítette
  • A bradfordi Hussain úr 1996-ban tért át az iszlámról a kereszténységre
  • A hatgyermekes apa elmondta, hogy a szomszédok őt és családját „istenkáromlónak" látják
A zárt láncú tv megörökítette azt a pillanatot, amikor egy hatgyerekes apára csuklyás verőlegények csákánynyéllel brutálisan rátámadtak otthonán kívül, mert az iszlámról a kereszténységre tért át.
Zoom
Nissar Hussain és családja
A bradfordi Nissar Hussainnak eltörött a térdkalácsa és a karja, továbbá agyrázkódást szenvedett a keddi támadásban.
A 49 éves férfi műtétet követően, jelenleg a bradfordi Királyi Gyengélkedőn van.
Az eseményt Hussain úr otthoni zárt láncú tv-je megörökítette, és azt a West Yorkshire-i rendőrség nézi át, akik megerősítették, hogy ezt vallási gyűlölet-bűncselekményként kezelik.
Hussain úr körülbelül délután 5-kor ment ki, hogy az autóját kényszerűségből a Lawcroft House-i rendőrállomás mellé vigye, miután járművét egy évben több mint hatszor megrongálták.
Zoom
Autóját rendszeresen megrongálják
Két férfi támadt rá, akik az út túloldalán hirtelen megállították az autójukat és kiszálltak, hogy rárontsanak.
Az egyik férfi csákánynyelet használt, míg a másik számtalan ökölcsapást és rúgást zúdított Hussainra.
A férfiakat, akiket az áldozat nem volt képes azonosítani, csak az állította le, amikor Hussain úr lengyel szomszédjai elkergették őket.
„Úgy éreztem, hogy foggal-körömmel ragaszkodom az élethez”, mondta Hussain, aki egyébként hivatásos háziúr.
„Minden olyan gyorsan történt, hogy képtelen voltam reagálni. Emlékszem, hogy éppen kisétáltam a kapun és a lábamat letettem a járdaszegélyről. A következő dolog, amit láttam, egy felém tartó csákánynyél volt.”
„Ösztönösen megpróbáltam a fejemet a karjaimmal fedezni, de az ütés ereje hátralökött és a sarkam beleakadt a járdaszegélybe, ami a földre küldött.”
„A fejemet szintén beütöttem a falba, ami agyrázkódást okozott, de még mindig eszméletemnél voltam. A fejemre mért ütéseiket a földön fekve is próbáltam blokkolni a karjaimmal, ezután elkezdték a lábaimat támadni.”
Hussain úr azt mondta, hogy családja félelemben él azóta, hogy 2008-ban megjelentek a 4-es csatornának egy, a muszlim áttértekkel való rossz bánásmódról szóló dokumentumfilmjében.
Azt állítja, hogy durva bánásmód, valamint életük elleni fenyegetések áradatának, akárcsak több ezer font értékű, az otthonuknak és autóiknak okozott fizikai kárnak az alanyai.
Hussain urat az utcán korábban szintén megtámadták, és azzal vádolta a rendőrséget, hogy elmulasztanak neki és családjának segíteni.
Nissar Hussain az Expressnek így nyilatkozott az eset után: „A muszlim közösséget nagy részben rendes emberek alkotják, azonban a kereszténységre való áttérés tabuja miatt általuk mocsoknak és másodrendű polgárnak vagyunk besorolva. [...] Egy szabad, rendes országban nőttem fel, elfogadva a brit értékeket és a brit törvények uralmát. [...] Azt gondolom, hogy a multikulturalizmus kudarcot vallott; azt gondolom, hogy David Cameron 'Nagy Társadalma' kudarcot vallott és azt gondolom, hogy kétféle törvény van: egy nekik és egy nekünk.”
A rendőrséget az évek során számtalan alkalommal kihívták, de ez az első eset, hogy az incidenst vallási gyűlölet-bűncselekményként sorolták be.
A család a jelenlegi címére azután költözött, hogy előző bradfordi otthonuknál problémákat tapasztaltak, ahonnan állításuk szerint néhány muszlim lakos elűzte őket.
Hussain úr elmondta, hogy először üdvözölték őket az utcában, de mindaz megváltozott, miután a tv-s dokumentumfilm felfedte, hogy az iszlámról a kereszténységre tértek át.

Azt mondta: „Ez az utolsó év volt a legborzasztóbb. A családomnak bátornak kell lennie, amint átlépik a bejárati ajtót. Ez az ország egy civilizált társadalom, és nem Pakisztánban vagyunk. Jogunk van, hogy napi rutinunkat nyugodtan végezzük, és hogy ne fenyegessenek vallásunk miatt.”
„A muszlim közösség néhány tagja istenkáromlóként sorol be minket. Mocsoknak neveznek és másodrendű polgárokként bánnak velünk. Mégsem bántam meg, hogy felszólaltam a dokumentumfilmben. Nem szabadna, hogy a saját biztonságom, akárcsak a családom miatt kelljen, hogy aggódjak. Ezek az emberek megfosztanak bennünket az emberi méltóságunktól.”
„Már hosszú ideje fontolgatjuk, hogy elköltözzünk, de nem kellene, hogy ilyen durva bánásmód alanyai legyünk ebben a közösségben egyes egyének által.”
Andy Howard nyomozófelügyelő a bradfordi kerület bűnügyi nyomozati ügyosztályától elmondta, hogy a kezdeti nyomozás azt sugallja, hogy ez egy célzott támadás volt, és azt vallási gyűlölet-bűncselekményként kezelik.
Forrás: Daily Mail; Fordította: Hidra
(Kuruc.info)