Az orosz harci repülő lelövése Szíria felett, illetve az egyik pilóta meggyilkolása a törökök testvérnépének számító türkmének által Moszkvát az erőteljes légitámadásokon kívül gazdasági lépések megtételére is sarkallta Ankara ellen. Az orosz mezőgazdasági miniszter máris bejelentette, hogy sok a gond a török mezőgazdasági termékekkel, ezért Oroszország inkább más országokból, így például Izraelből importálja a zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszert. Izraelben már dörzsölik is a tenyerüket az orosz miniszter bejelentésének hallatán – olvashatjuk a írt a Válláh!Hádásot izraeli hírportálon.

Alekszandr Tkacsov orosz mezőgazdasági miniszter
A törökök tegnapelőtt Szíria fölött lelőttek egy orosz harci repülőt, a pilóták segítségére siető helikoptert pedig a törökökkel rokonságban levő szíriai türkmén terroristák találták el föld-levegő rakétával. Alig telt el egy nap, Moszkvában máris ráébredtek, hogy a Törökországból importált zöldség- és gyümölcsfélék legalább 15 százaléka nem felel meg az oroszok támasztotta kritériumoknak, illetve a termékekben kimutatható az egészségre káros rovarirtó szerek maradványa. Alekszandr Tkacsov orosz mezőgazdasági miniszter ma az újságíróknak elmondta: Oroszországba csak az idén több mint egymilliárd dollár értékben érkezett zöldség, gyümölcs, illetve egyéb élelmiszer Törökországból, s az importált zöldségfélék mintegy húsz százaléka származik onnan.
Zoom
A zsidó települések terményeit nemsokára Moszkvában is árulják
Az orosz miniszter bejelentette, hogy a török zöldségfélék behozatala az említett okok miatt nemsokára drasztikusan csökken, s a kimaradó mennyiséget Moszkva ezentúl Izraelből, Iránból, Marokkóból, Üzbegisztánból és Azerbajdzsánból szerzi majd be. (Csak megjegyezzük: most milyen jó vásárt csinálhatnánk az oroszokkal, ha figyelmen kívül hagyhatnánk az EU ostoba oroszellenes gazdasági szankcióit – J. K.) Tkacsov elmondta még, hogy a fentebb említett okok miatt (de csakis azok miatt) az orosz kormány ma utasította az élelmiszer-igazgatóságot, hogy mostantól még alaposabban, még a határon vizsgálják át a Törökországból importált mezőgazdasági termékeket.
Zoom
A Oroszországba irányuló gyümölcsbehozatal mintegy negyede szintén Törökországból származik, ám ezen a téren is gondok vannak, ezért az oroszok a gyümölcsöt ezentúl inkább Argentínából, Grúziából, Kínából és Dél-Afrikából importálják. (Mennyivel közelebb lenne Magyarország... - J. K.) Az Alekszandr Tkacsov által említett Izraelt nem kötelezi a Európai Unió Oroszországot gazdasági szankciókkal sújtó határozata, ezért a zsidó államban már most azt számítgatják, hogy milyen haszonnal járhat majd az Oroszországba irányuló zöldség- és gyümölcskivitel.
El-Kudszi – Kuruc.info