Több menedékkérőt letartóztattak Berlinben, miután a befogadóállomássá alakított egykori Tempelhof repülőtéren verekedés tört ki.

Sorbanállás közben tört ki verekedés a "menekülteket" befogadó állomássá alakított berlini Tempelhof repülőtéren. 1200 menedékkérőt szállásoltak el itt. A verekedés után több embert letartóztattak.
Pár órával a tempelhofi eset előtt Spandauban, egy másik szálláson tört ki verekedés. Itt poroltókkal, kanapékkal estek egymásnak, ötszáz embert kellett evakuálni.
Verekedés volt egy kreuzbergi, illetve egy Szász-Anhalt tartományi szálláson is.
(The Local - Mandiner nyomán)
Frissítés: apróságok miatt verekednek - mit fognak tenni, ha komoly ügy merül fel?
Németországban hétfőn is több erőszakos incidensről tájékoztattak a hatóságok a menekültválsággal kapcsolatban.
A Schleswig-Holstein tartománybeli Itzehoe-ban működő befogadó állomáson egy csoport szír és egy csoport afgán menedékkérő esett egymásnak. Az összecsapásban nagyjából húszan vettek részt, és öten megsérültek. Négy embert kórházba kellett szállítani, kilenc embert őrizetbe vettek. A nyugalmat 50 rendőr bevetésével állították helyre. A konfliktus oka egyelőre ismeretlen.
A Hessen tartományi Hattersheimben nagyjából harmincan verekedtek egy menekültszállássá átalakított tornacsarnokban. Négyen könnyebben megsérültek, két embert őrizetbe vettek. A helyi rendőrség közleménye alapján egyelőre ebben az esetben sem ismert a konfliktus kiváltó oka.
Németországban már több mint 950 ezer menedékkérőt regisztráltak az év eleje óta. Baden-Württemberg tartományban januártól október végéig csaknem 1500 esetben kellett intézkedni testi sértés miatt - számolt be hétfőn az N24 hírtelevízió.
Általában különböző nemzetiségű csoportok csapnak össze. Szintén jellegzetes, hogy apróságnak tűnő ügyek miatt, például ebédosztáskor előforduló tolakodás nyomán keletkezik tömegverekedés.
(MTI nyomán)