Egyre több támadás válik ismertté Németországban: a Bild értesülései szerint Hamburg és Stuttgart mellett Berlinben, Frankfurtban és Bielefeldben is történtek a kölnihez hasonló erőszakos esetek.
Zoom
Még öt nappal a szilveszteri események után is újabb támadások válnak ismertté Németországban. Mint szerdán kiderült, Bielefeldben férfiak egy 150 fős csoportja zaklatta a kölnihez hasonló módon a nőket, de Frankfurtban és Berlinben is voltak hasonló esetek.
Stuttgartban kedden még csak a rendőrszakszervezet emelt szót, szerdán viszont megszólalt a bántalmazott rendőrnő és a városi kapitányság is - számol be róla internetes oldalán a Bild.
"Tűrhetetlen, amit itt minden nap a szőnyeg alá söpörnek"
Vajon miért titkolta el országszerte a bűncselekményeket a rendőrség? - tette fel a kérdést a lap, amely arról is hírt ad, hogy csak hat nappal a történtek után derült ki: Stuttgartban még szilveszter éjjel őrizetbe vettek egy 20 éves iraki férfit, aki a barátjaival egy 15 és egy 18 éves lányt molesztált és fogdosott a város főterének számító Schlossplatzon.
Egy járőrkocsi véletlenül épp jókor haladt el a közelben, aminek letartóztatás lett a vége. Az intézkedés közben az iraki fiatal szexuálisan zaklatta a vele szemben eljáró rendőrnőt is. Szerdán már ő is megszólalt. Azt mondta: "Tűrhetetlen, amit itt minden nap a szőnyeg alá söpörnek."
A stuttgarti rendőrség szóvivője, Olef Petersen a német lapnak azt mondta: két konkrét esetről tudtak, de hétfő óta öt további nő jelentkezett náluk, mindegyik ügyet vizsgálják.
Rendőrség: nem kell izgulni, előfordul az ilyesmi tömegrendezvényen
Szerdán vált ismertté, hogy szilveszter éjjel Berlinben is zaklattak nőket a Brandenburgi kapunál. A német fővárosban egy pakisztáni és egy iraki származású férfit tartóztattak le, mindkettőjüket egy menekülttáborban regisztrálták. Erről az esetről sem számolt be a rendőrség - jegyezte meg felháborodva a Bild.
A rendőrség szóvivője, Stefan Redlich szerint három esetről tudnak, de szerinte "az ilyen atrocitások nem ritkák a hasonló tömegrendezvényeken", és tavaly szilveszterkor is volt három hasonló eset, amiből természetesen egy is sok - tette hozzá.
Bielefeldben a tartományi lap szerkesztőségében jelentkezett az egyik áldozat. A 23 éves nő azt állította, hogy egy közel 150 fős csoport hirtelen közrefogta, többen arcon és szájon csókolták.
A Bild szerint Frankfurt am Mainban is volt két incidens. Itt az áldozatok csak kedden délután jelentkeztek a rendőrségen. A kapitányság szóvivője, Rüdiger Reges elmondta: három ismeretlen férfi fogdosta egy fiatal nő fenekét, majd ellopták a mobilját.
(Bild - Híradó nyomán)