A Kölnben, Stuttgartban, Bielefeldben, Hamburgban, Berlinben és más német kisebb-nagyobb településeken szilveszter éjjel a Németországot megszálló fiatal férficsordák által nők ellen elkövetett szexuális bűncselekményekre, lopásokra és rablásokra válaszként Düsseldorfban január 9-én elkezdte utcai őrjáratait az egyik közösségi portálon szervezett Polgári Védelem (Bürgerwehr) nevű fegyvertelen, mindössze az esetleges bűncselekmények dokumentálására, a rendőrség riasztására szolgáló okostelefonokkal fölszerelkezett csoport – írja a Bild című német lap világhálós kiadása. A politikusok és a vadakkal szemben teljesen impotens német rendőrség máris tiltakozik.
Zoom
A Polgári Védelem első járőrözése Düsseldorfban (fotó: Bild)
Tofigh Hamíd, iráni szülők már Kölnben született gyermeke a migránsok szilveszter éjjeli Németország-, sőt Nyugat-Európa-szerte véghezvitt, úgynevezett szex-villámcsődülete láttán azt mondta: na, ebből elég, itt valamit tenni kell a német nők megvédéséért. „Egy mindenkiért, mindenki egyért. Düsseldorf, figyel, vigyáz magára” (Einer für alle, alle für einen. Düsseldorf passt auf) néven oldalt indított a Facebookon, és elkezdte szervezni ön- és rendvédelemre a mintegy 650 ezer lakosú Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros polgárait, s a csoportnak ma már több mint 12 ezer tagja van, ám tényleges járőrözésre egyelőre csak mintegy ötvenen jelentkeztek.
A Polgári Védelem mintegy ötven önkéntese első ízben a múlt szombaton jött össze a düsseldorfi Városháza (Rathaus) előtt, és kezdték meg az őrjáratozást. A férfiakból, nőkből, fiatalokból és idősebbekből álló önkéntesek a Tofigh Hamíd elképzelésének megfelelően már az első „bevetés” idején ötfős járőrcsoportokra oszlottak, és kezdték meg a tevékenységüket Düsseldorf Óváros (Altstadt) negyedének utcáin. A perzsa származású Tofigh Hamíd az általa létrehozott Polgári Védelem szabályzatában legfontosabb célkitűzésként lefekteti: „Áldozatvédelem gyakorlása és a nők biztonságérzetének megteremtése.”
Zoom
Rendőrök figyelik a járőrözőket. Bezzeg Kölnben nem láttuk őket... (Fotó: Bild)
A Bild című lap beszámolt ugyan a düsseldorfi önvédelmi polgári kezdeményezésről, ám igyekszik bagatellizálni a csoportot és annak célját azzal is, hogy a járőrözés szót idézőjelbe teszi, míg az önkéntesek csoportját „a magukat Polgári Védelemnek nevező” fordulattal írja le. Az önkéntesek igen ügyelnek arra, hogy a németországi társadalom nagy számú antifa, libsi és egyéb agymosottjai ne kezdjék ki rögtön a Polgári Védelem önkénteseit, a csoportot, ezért a fentebb említett szabályzatban egyértelműen megfogalmazták: a csoport független minden politikai párttól és ideológiától, nincs jelentősége az önkéntesek vallási és nemzeti hovatartozásának. Az említett kritériumokat is tartalmazó működési szabályzatot (Regelwerk) minden jelentkező önkéntesnek tudomásul kell venni és aláírni.
Az alapító, Tofigh Hamíd, a félreértések és az ismert szellemiségű „német” hazug sajtó (Lügenpresse) tudatos félremagyarázásának kivédésére a Bildnek nyilatkozva hangsúlyozza: „A járőrözéseink során nem alkalmazunk erőszakot, mi csak megvédjük az áldozatot, az esetleges bűncselekményeket kamerával rögzítjük, összegyűjtjük a bizonyítékokat. Ezután pedig kihívjuk a rendőrséget.” A múlt szombati első járőrözés Düsseldorf Óvárosnegyedében különösebb esemény nélkül, éjfélig tartott. „A jövőben reggel hat óráig szeretnénk jelen lenni az utcákon. A legjobb az lenne, ha nem csak Düsseldorf, hanem egész Németország kivenné részét ebből a feladatból”, nyilatkozta Tofigh Hamíd.
Zoom
Tofigh Hamíd – megelégelte a németek pipogyaságát (fotó: Bild)
A szilveszter éjjeli gyalázatos események idején és után szégyenletes módon viselkedett német rendőrség és a politikai garnitúra a perzsa fiatalember kezdeményezte Polgári Védelem elnevezésű csoportosulás tevékenysége kapcsán is a rájuk jellemző aljas viselkedést tanúsították. Kezdődött azzal, hogy a szombaton első őrjáratra induló ötös csoportokat a düsseldorfi rendőrség nagyobb létszámmal, úgymond „biztosította”, magyarán beavatkozásra készen figyelte, nem tesznek valami rosszat a „gaz nácik”. Susanna Heusgen, rendőrségi szóvivő pedig így fejezte ki a szerv elutasító hozzáállását: „Nincs véleményünk a dologról. A lakosság biztonságának szavatolása a rendőrség hatáskörébe tartozik.” (Láttuk, mennyire szavatolta a biztonságot például a kölni főpályaudvar előtt szilveszter éjjel – H. J.)
Zoom
Önkéntes járőrözők szombaton este Düsseldorfban (fotó: Fb)
A németországi politikai paletta mindkét főszereplője, az SDP és a CDU, tulajdonképpen a nagykoalíciós kormánypártok még mindig nem fogják föl azt, hogy nemzetellenes politikájukkal idegen elvárásoknak eleget téve engedték rá a németekre már-már a megmaradásukat is veszélyeztető afroázsiai csordákat. A sok elhatárolódó, a düsseldorfi Polgári Védelem csoportjainak fölállítását elítélő politikus közül ezúttal csak Düsseldorf főpolgármesterének, Thomas Geiselnek a vélekedését idézzük. A Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) színeiben főpolgármesternek megválasztott Geisel szerint: „Az erőszak monopóliuma az állam kezében van. A biztonsággal kapcsolatos dolgokban én a rendőrségre hagyatkozom.”
Hering József - Kuruc.info