A ciszjordánia Bét-Él zsidó település mellett fölállított izraeli katonai ellenőrzőponton ma délelőtt egy palesztin rendőr szolgálati fegyverével tüzet nyitott az ott tartózkodó izraeli katonákra és zsidó telepes polgári személyekre. A palesztin támadó három huszonéves izraeli férfit megsebesített, az egyik súlyos, a másik közepes, míg a harmadik könnyű természetű sérülést szenvedett. Az elkövetőt, Mahmúd 'Abbász palesztin elnök személyi biztonságára ügyelő rendőri egység fegyveresét az izraeli katonák a helyszínen kivégezték – írja a Divuáh Risoni, a Válláh Hádásot héber, illetve a Radar2.net palesztin hírportál.
A Palesztin Nemzeti Hatóság központja, Rámalláh város közelében levő Bét-Él nevű zsidó település és katonai tábor mellett fölállított izraeli katonai útellenőrző pontra ma délelőtt személyautóval érkezett egy Emdzsád Szukri Ábu 'Ámr nevű 29 éves palesztin férfi, aki, miután kiugrott a járművéből, azonnal tüzet nyitott az ellenőrzőponton tartózkodó izraeli katonákra, illetve polgári személyekre. Az utóbbiak valószínűleg Izrael irányába tartó zsidó telepesek voltak.
A palesztin fegyveres az izraeli változat szerint három polgári ruhás huszonéves zsidó férfit talált el, míg a palesztin hírportálok három meglőtt katonáról tudósítanak: egyiket súlyosan, a másikat közepesen, míg a harmadikat a karján meglőve könnyebben megsebesített. A három zsidó sebesültet a jeruzsálemi Sá'áréj Cedek kórházba szállították, míg a palesztin támadót a helyszínen kivégezték. A palesztin férfiről gyorsan kiderült, hogy a Palesztin Nemzeti Hatóság rendőrségén dolgozott, pontosabban - a Divuáh Risoni héber hírportál szerint – a Mahmúd 'Abbász palesztin elnök személyes biztonságára vigyázó egység rendőre volt.

Emdzsád Száker palesztin rendőr
A Divuáh Risoni nevű, a zsidó telepesekhez közelálló szélsőséges hírportál nem sokkal ezelőtt két fénykép egymás mellé tételéből összerakott fotót tett ki, amelyen a palesztin támadó látható rendőr egyenruhában egy korábbi fölvételen, s mellette, a baloldalin, a ma délelőtti felvételen kiterítve, lelőve az autója mellett. A két egymás mellé tett fénykép feliratai jobbról balra olvasva: „előtte”, „utána”.
Zoom
Jobbról balra: „Előtte - utána”
A palesztin rendőrtiszt röviddel az izraeli katonai ellenőrzőpont elleni támadása előtt a Facebook-oldalán ezt írta: "Semmi értelme az életnek, amikor az izraeli megszállók gyilkolják a fivéreinket és a nővéreinket."
El-Kudszi – Kuruc.info
Frissítés: Az izraeli hírforrások többsége kezdetben azt közölte, hogy a palesztin rendőrtiszt az útellenőrzőponton tartózkodó katonákra és polgári személyekre lőtt. Később már egyértelműen azt állították az izraeli források - akárcsak korábban a palesztin hírportálok -, hogy a három meglőtt izraeli az ellenőrzőponton szolgálatot teljesítető izraeli katona volt.
A támadó palesztin marokfegyvert használt, 34 éves volt.