Hősnek nevezte a német kancellárt pénteken az ENSZ főtitkárának migrációs ügyekkel foglalkozó különmegbízottja. Peter Sutherland közölte: Angela Merkel határozottan kiállt a "menekültek" mellett, míg "más európai vezetők elbuktak az emberiesség tesztjén".
Zoom
Véleményem szerint Merkel asszony hős - mondta egy genfi sajtótájékoztatón Peter Sutherland, az ENSZ főtitkárának migrációs ügyekkel foglalkozó különmegbízottja.
Tudta, hogy ez erkölcsi kérdés. Tudta azt is: politikai támadások fogják érni, aminek az lesz a következménye, hogy csökken a népszerűsége - tette hozzá az ENSZ illetékese. Ugyanakkor méltatta Svédország hozzáállását is (ahol már minden negyedik nőt megerőszakolnak), de megjegyezte: "összességében Európa viszonylag kevés menekültet fogadott be".
Zoom
Látja, Herr Sutherland? Már jön is a következő millió!
"Némelyek azt mondták, hogy felveszünk menekülteket, csak legyenek keresztények. Melyik évszázadban élnek ők? Mi van az emberi méltóság és egyenlőség alapelveivel?" - kérdezte Sutherland.
Az ENSZ-illetékes szerint "a politikusokat a migránsokat kedvezőtlen fényben feltüntető sajtó befolyásolja".
A migránsok általában és az összes európai országban is többel járulnak hozzá az állami költségvetéshez, mint amennyit segélyek formájában felvesznek - hazudta.
Véleménye szerint az Európai Uniónak, amelynek jelentős a részesedése a világ gazdaságából, kötelessége segíteni.
(MTI nyomán)