Hat városban hajtottak végre légi támadásokat harci repülők vasárnap az északnyugat-szíriai Aleppó tartományban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű ellenzéki szervezet. Az orosz védelmi tárca szombaton azt ígérte, hogy a tűzszüneti megállapodással összhangban az orosz légierő nem hajt végre támadásokat az úgynevezett "zöld övezetben", vagyis a tűzszünethez csatlakozott fegyveres csoportok kezén lévő körzetekben.
A szíriai felkelők megerősítették, hogy légicsapások érték őket. Beszámolóik szerint az érintett városokat orosz harci repülők bombázták. Szíriai aktivisták és újságírók is légicsapásokról számoltak be.
Zoom
Egy Szu-24-es orosz vadászbombázó bevetésre indul a szíriai Latakia melletti Hmeimim légi támaszpontjáról (MTI/AP/Vladimir Isachenkov)
Az orosz védelmi tárca szombaton azt ígérte, hogy a tűzszüneti megállapodással összhangban az orosz légierő nem hajt végre támadásokat az úgynevezett "zöld övezetben", vagyis a tűzszünethez csatlakozott fegyveres csoportok kezén lévő körzetekben.
Az orosz-amerikai megállapodáson alapuló fegyvernyugvás nem vonatkozik az an-Nuszra Frontra és az Iszlám Államra, illetve más, az ENSZ Biztonsági Tanácsa által terrorszervezetnek minősített csoportokra.
(MTI nyomán)