Caitlyn Jenner egy interjúban felvetette, hogy transzszexuális nagykövetként szívesen közvetítene a republikánus Ted Cruz és a buzeráns közösség között. Az egykori tízpróbázó olimpiai bajnok nemrég operáltatta magát nővé, sokan azonban nem örülnek annak, hogy egyes körökben ő az „arca” a meleg, leszbikus és transznemű embereknek az ismertsége miatt. Az sem aratott egyelőre túl nagy sikert, hogy dicsérte Cruzt, igaz, a nagyobb "melegszervezetek" még nem reagáltak az ügyben.
A 66 éves Caitlyn Jennert évtizedekig Bruce Jennerként ismerte a világ, és sportolói teljesítményének illetve olimpiai aranyérmének köszönhetően szerzett ismertséget. Az elmúlt évtizedekben azonban a valóságshow-kat halomra forgató Kardashian családban láthatta a közönség médiaribanckodni, a Kardashian-nővérek édesanyjának férje volt ugyanis, egészen a nemátalakító műtétjéig, illetve a névváltoztatásáig.
Zoom
Caitlin, a hazafi
Jenner nyilvánosan is felvállalta, hogy átoperáltatta magát, és "nőként" kezdett új életet. Szinte a világ szeme láttára kezdett visszataszító kreatúrává átalakulni a hormonterápiának köszönhetően, a teljes átváltozást pedig egy Vanity Fair-címlappal koronázta meg.
Kritizálói szerint hiába költött rengetett pénzt az átalakításra, bizonyos férfias jegyei megmaradtak, a hangja például továbbra is markánsan mély. Amiatt is támadják, hogy csupán pénzének és ismertségének köszönhetően lehetett az LGBT közösség „arca”.
Caitlyn Jenner a The Advocate című lapnak adott interjújában vetette fel, hogy egyfajta nagykövetként közvetítene a republikánus elnökjelöltségre pályázó Ted Cruz és a deviáns közösség között.
Zoom
Régen is sztár, most is sztár
Cruz eddig nem nyilatkozott ugyanis túl barátságosan a saját nemükhöz vonzódó és a transzszexuális aberráltakról. Egy januári kampányrendezvényen, Iowában például azon füstölgött, hogy a transznemű diákok jobban tennék, ha az identitásuknak megfelelő mosdót használnák a többi hallgatóval együtt, és nem a tanárokénál állnának sorban.
Jenner ennek ellenére nagyszerű alkotmányjogásznak nevezte Cruzt a héten megjelent interjúban, és azt mondta: szimpatikus számára a politikus, de van, amin változtatnia kellene. Szerinte a nagyköveti küldetése ezt az ügyet szolgálhatná.
Az első reakciók nem voltak túl jók Jenner ötletével kapcsolatban. Volt, aki úgy vélte, hogy át kellene újra gondolni ezt az ötletet. Egy másik kommentelő azt írta, hogy csodálja bátorságáért az egykori olimpikont, de Cruzt azért nem kellene támogatnia.
A GLAAD nevű ratyijogi szervezet nem akarta kommentálni a hírt, és egyelőre Ted Cruz szóvivőjének reakciója sem ismert – derült ki a Reuters összefoglalójából.
(HVG nyomán)