San Francisco polgármestere, Ed Lee közleményben tiltotta meg a városi alkalmazottaknak, hogy Észak-Karolinába utazzanak. A polgármester egyúttal megdicsérte a hozzá hasonló destruktív elveket valló kollégáit.
Döntését Ed Lee azt követően hozta, hogy Észak-Karolinában a törvényhozás hatályon kívül helyezte a magukat másoktól megkülönböztető deviánsok megkülönböztetését tiltó törvényt.

Középen integet Ed Lee, a város első embere
"Mi, San Francisco lakói egységesen elítéljük az észak-karolinai diszkriminatív törvényt, amely nem védelmezi többé valamennyi amerikai polgár, köztük a homoszexuálisok és a leszbikusok jogait" - fogalmazott közleményében a polgármester. Egyúttal bejelentette, hogy a városi közalkalmazottaknak megtiltja a közpénzből finanszírozott utazásokat Észak-Karolinába, hacsak ezt az utazást nem indokolják különleges közegészségügyi vagy biztonsági okok.
Az észak-karolinai törvényhozás célja elsősorban annak megakadályozása volt, hogy a transzszörnyek identitásuk szerint szbadon válogathassanak a férfi és a női mosdók között (valójában egyikbe sem valók - a szerk.). Az Apple, a Google és a Facebook szintén maga alatt van a normalitás képviselő törvény miatt.
Zoom
A San Fraciscó-i városháza a polgármester kedvenc színösszeállításában
Közben Florida állam kormányzója, Rick Scott azt a törvényt írta alá, amely megszünteti a közpénzből nyújtott támogatást azoknak a klinikáknak, amelyek abortuszt végeznek. A déli Florida ezzel azon szövetségi államok sorába lépett, amelyek új törvényekkel szabályozzák - szigorítják - a művi magzatelhajtást. Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága egyébként 1973-ban döntött az abortusz legalizálásáról.
(MTI  - ABC7 News nyomán)