Mi sem bizonyítja jobban Jermaine Himmelstein önzetlenségét és társadalmi hasznosságát, hogy ingyenölelést ígérve állt ki Manhattanben a Times Square-en. Csütörtökön egy 22 éves kanadai lány élt a nemcsak polkorrekt, de visszautasíthatlan ajánlattal (ki ne ölelgetne négert, ha ingyen van? - P.O.), de saját kárán megtanulta, hogy milyen az, amikor a szegény elnyomott négerből sokadjára is előtör a dzsungelösztön. Ezúttal azonban találtak komolyan vehető mentséget, a szülei szerint autizmussal küzd. Azt nem tudni, hogy milyen kezelést kap, hogy ha igaz a fedősztori egyáltalán, és miért engedik neki újra és újra terrorizálni a járókelőket.
Zoom
Ahogy az állatkertben nem szabad, vagy csak kontrollált körülmények között szabad az állatokat etetni, úgy a városokban is megvannak a megfelelő szabályok a helyi faunával való kapcsolattartást illetően. Jermaine ugyan az ölelést ingyen és jószívből adta, de elvárta, hogy némi borravalóval viszonozzák a nemes gesztusát. Az elutasítással őt megsértő lányt ezért arcon ütötte, majd elmenekült.
Az ölelkezésről azonban szokás szerint fotó is készült, az alapján rövid úton letartóztatták a rendőrök a "fiút". Csak úgy, mint az elmúlt négy évben tizenhatszor. Zömében a Times Square környékén bizonyította, hogy nehezére esik emberként viselkednie.
Zoom
Legutóbb április 29-én egy metróra váró nőre támadt rá a következő szívmelengető felkiáltással: "Majd tisztelni fogsz engem, ha kiütlek!" Alig két héttel előtte, április 17-én pedig egy 25 éves nőre támadott rá. A sor hosszan folytatható.
Az anyja nem tudja, hogy honnan vette fia az ölelgetős ötletet, de szerinte az ő otthonukban sok öleléshez szokott. Az ő áldozatai viszont más miatt fognak rá emlékezni, és nem tudni, hogy meddig hagyják elmenni.
Az ABC összeállításában 2:04-től látható a támadás.
Perge Ottó - NBC New York nyomán